<

У Володимирі працівниця банку вкрала у клієнтів 400 тисяч гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:12 | 6.10.2020 / Володимир / , /
Перегляди
19
/ 1 коментар

Працівницю банку у Володимирі-Волинському підозрюють у привласненні 400 тисяч гривень.

Працівниці філії одного з комерційних банків повідомили про підозру у привласнені чужого майна у великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки, та несанкціонованій зміні інформації, яка обробляється в автоматизованих системах, що заподіяло значну шкоду (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366, ч. 3 ст. 362 КК України). Про це повідомляє пресслужба прокуратури області.

Слідство вважає, що провідний економіст сектору філії банку створювала завідомо неправдиві платіжні доручення від клієнтів та на їх підставі отримувала готівку.

Окрім того, маючи доступ до автоматизованих банківських систем, працівниця фінансової установи створила без відома клієнта-підприємця безготівковий рахунок на його ім’я, доступ до якого мала лише вона, й у подальшому використовувала його для перерахунків та обготівкування привласнених коштів.

У такий спосіб службовиця банку з жовтня 2019 по травень 2020 року заволоділа майже 400 тис гривень, які належали громадянам та суб’єктам господарювання.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У кримінальному провадженні триває досудове розслідування.

Нагадаємо, поліція розшукувала 28-річну мешканку Володимира, яка теж підозрюється в скоєнні злочинів передбачених ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Тож, ймовірно, йдеться саме про неї.




один коментар
  1. “Працівниці філії одного з комерційних банків повідомили про підозру…” Во Владимире три банка и все они официально являются государственными. О каком банке идёт речь?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер