<

У Володимирі попрощались із захисниками Володимиром Бойком та Віктором Майоренком

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:16 | 17.03.2023 / Володимир / , /
Перегляди
1284
/ Коментарі відсутні

17-го березня Володимир-Волинська громада оплакувала одразу двох земляків – 50-річного майора Володимира Бойка та 46-річного сержанта Віктора Майоренка.

Про це повідомляють на сайті міста.

Чин похорону Володимира Бойка, серце якого раптово зупинилось 12 березня під час виконання бойового завдання, відбувся у храмі святого Юрія у Володимирі. Кадровий військовий значну частину життя приділяв захисту нашої держави та підготовці професійних військових. Попрощатись із бійцем прийшли рідні, близькі, друзі, побратими померлого, представники міської влади.

Сержант Віктор Майоренко служив у прикордонних військах інспектором відділення снайперів. Життя Віктора обірвалось під час виконання бойового завдання внаслідок ворожого обстрілу в районі Соледару.

Довгих 44 дні, упродовж яких його рідні сподівались, що він потрапив у полон, прикордонник вважався зниклим безвісти. У Віктора залишилась мама, сестра, дружина та двоє донечок.

Попрощались із сержантом спершу у його будинку в селі Заріччя, звідки труну пронесли на руках рідною вулицею. Чин похорону  відбувся у соборі Різдва Христового. 

“Сьогодні ми вшановуємо подвиг Героя Віктора Майоренка, якого я знав особисто з дитинства, адже ми мешкали по сусідству. Завжди пам’ятатиму Віктора доброю, життєрадісною людиною, а ще вірним товаришем та справжнім патріотом України. На жаль, боротьба за незалежність нашої держави коштувала йому життя. Від імені усієї громади висловлюю глибоке співчуття родині полеглого воїна. Підтримуємо вас у годину скорботи та завжди пам’ятаємо подвиг Віктора”, – зазначив у промові міський голова Ігор Пальонка.

Обох захисників громада проводжала навколішки із синьо-жовтими стягами у руках коридором шани.

Володимира Бойка поховали на Федорівському кладовищі з усіма військовими почестями під залпи почесної варти. А Віктор Майоренко знайшов вічний спочинок на цвинтарі у селі Новосілки.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер