<

У Володимирі поліцейських через суд зобов’язали внести до ЄРДР дані про кримінальне правопорушення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:12 | 11.06.2021 / Володимир / /
Перегляди
2050
/ 1 коментар

Міський суд у Володимирі зобов’язав районний відділ поліції внести відомості до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення. Раніше правоохоронці чомусь відомостей за заявою активіста Тараса Сватка про привласнення бюджетних коштів посадовими особами не внесли. Йдеться про нашумілу ситуацію з консервацією провалля, що утворилося взимку біля міської ради.

Про це активіст повідомив на своїй сторінці у фейсбуці. За його словами “поліція сприяє вчиненню і приховуванню злочинів на території громади”.

9-го червня в реєстрі судових рішень опублікували ухвалу суду.

Як йдеться в ухвалі, 26-го травня було зареєстровано звернення до слідчого судді зі скаргою на бездіяльність Володимир-Волинського РВП ГУНП у Волинській області щодо невнесення відомостей до ЄРДР.

Заявник в скарзі зазначав, що 20-го квітня він звернувся до начальника ГУНП у Волинській області із заявою про вчинення, на його думку, кримінальних правопорушень за фактом зловживання службовим становищем та розкрадання бюджетних коштів посадовими особами КП «Полігон» та ПП «Ліски» за ознаками ч.3 ст.191, ч.1 ст.366 КК України. Проте відомості до ЄРДР так і не були внесені.

Сватко просив зобов’язати Володимир-ВолинськийВП ГУНПу Волинській області внести відомостідо Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Суддя прийшов до висновку, що скарга підлягає до задоволенню. На думку слідчого судді, за ст. 214 КПК слідчий, прокурор повинен був невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви внести відповідні відомості до ЄРДР та розпочати розслідування.

Суд постановив скаргу задовольнити і зобов’язати керівника органу досудового розслідування Володимир-Волинського РВП ГУНП у Волинській області внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань по заяві за фактом зловживання службовим становищем та розкрадання бюджетних коштів посадовими особами КП «Полігон» та ПП «Ліски».

Читайте також: На засипанні провалля біля міськради у Володимирі могли «заробити», – активіст Сватко




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа