<

У Володимирі планують втілювати проєкти з енергоефективності та сортування сміття

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:39 | 4.06.2021 / Володимир / , , /
Перегляди
453
/ Коментарі відсутні

Міська влада Володимиира налагоджує співпрацю з міжнародними фінансовими організаціями, зокрема із Нефко та Світовим банком, чиї грантові та кредитні кошти можуть допомогти втілювати проєти з енергоефективності та сортування сміття у громаді.

Нещодавно під час робочого відрядження першого заступника міського голови Ярослава Матвійчука до Києва, відбулась зустріч із інвестиційними радниками Нефко в Україні за участю технічних експертів зі Швеції, котрі зацікавлені у співпраці із Володимиром, – йдеться на сайті міста.

Як розповів Ярослав Матвійчук, завдяки такій співпраці у місто буде залучено майже два мільйони євро на розвиток інфраструктури та на термомодернізацію бюджетних установ.

Північна екологічна фінансова корпорація (Нефко) – це міжнародна фінансова організація, яка дає гранти та кредити. Саме завдяки грантовим коштам у Володимирі-Волинському планують змінити філософію поводження із твердими побутовими відходами, а саме замінити усі сміттєвози, встановити «євроконтейнери», реконструювати площадки та облаштувати сортувальну лінію для сміття.

Питанню залучення інвестицій в проєкти з енергоефективності міста була присвячена і онлайн-зустріч із представниками Світового банку у рамках проєкту «Створення стійких механізмів фінансування для муніципальних інвестицій в енергоефективність», в якій взяв участь Ярослав Матвійчук разом із керівниками структурних підрозділів міськвиконкому та комунальних господарств міста.

Наразі Світовий банк надає технічну допомогу для розробки загальної муніципальної системи фінансування енергоефективності. Володимир-Волинська громада була попередньо відібрана Світовим банком, Міністерством розвитку громад та територій та Угодою мерів як «пілотна» громада для участі у цьому проєкті.

За кошти Світового банку у громаді планується провести утеплення усіх шкіл та дошкільних закладів громади із усім комплексом заходів з термомодернізації. Є сподівання, що співпраця із Нефко та Світовим банком розпочнеться уже наприкінці цього року або ж на початку наступного.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер