<

У Володимирі планують відкрити ще один клас для першачків у школі №7

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:39 | 3.06.2022 / Володимир / , , /
Перегляди
2179
/ Коментарі відсутні

У Початковій школі №7 Володимира пропонують відкрити ще один клас повного дня для першачків на 2022-2023 навчальні роки.

З відповідним депутатським запитом звернувся Микола Савельєв на 14 черговій сесії міської ради Володимира, що проходила 3-го червня.

Свій запит він спрямував начальниці Управління з гуманітарних питань Оксані Бігун.

“У Володимирі є чимало внутрішньопереміщених осіб із дітьми шкільного віку. Також все більше родин військових вибирають місто Володимир для постійного проживання. Масовий призив звужує коло батьків, які можуть перебувати впродовж дня зі своїми дітьми”, – зазначив депутат.

З огляду на це він запропонував організувати школу повного дня у Володимирі. Таку функцію, на його думку, може реалізувати новостворена початкова ЗОШ №7 у Володимирі.

Планом прийому першачків на 2022 рік передбачено, що даний навчальний заклад може набрати лише один клас.

“Проте, повторюсь, запит дуже високий. Більше того, фінансовий ресурс, який закладений у державній освітній субвенції, передбачає збереження загальної кількості класів.Тому я прошу розглянути питання і дозволити Загальноосвітній школі №7 з 1-го вересня відкрити не один перший клас, а – два”, – додав Савельєв.

Він зауважив, що лише у гуртожитку педколеджу проживає 17 дітей, які мають йти у перший клас. Депутат додав, що йдеться саме про школу повного дня, де є вихователь, супровід, харчування.

“Крім того, в початковій ЗОШ№7 облаштоване одне з найкращих бомбосховищ і я переконаний, що на відміну від 4 школи, у якій під знаком питання, чи буде очне навчання з 1-го вересня, адже міністерство говорить про те, що лише ті загальноосвітні заклади, які мають бомбосховище, вправі очно навчатися. Там першачки будуть реально відвідувати заняття”, – додав депутат.

Запит підтримали 24 депутати.





Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця