<

У Володимирі не дали дозвіл птахофабриці на розроблення детального плану ділянки, де раніше думали зробити кладовище

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:43 | 9.03.2023 / Володимир / , /
Перегляди
4066
/ Коментарі відсутні

У Володимирі депутати не підтримали рішення про надання дозволу на розроблення детального плану території  обмеженої  вулицями Устилузька–Смотрицького–під’їзна колія № 31–вулицями  Наталії  Ужвій-Володимира Великого, яким користується Володимирська птахофабрика. Раніше планувалося, що це місце відведуть під міське кладовище.

Таке рішення прийняли депутати на сесії 3-го березня. Згодом на брифінгу міський голова Ігор Пальонка зазначив, що до цього питання будуть ще повертатися, оскільки підприємство є найбільшим платником податків у громаді.

За дозволом на розробку детального плану даної території звернулося луцьке підприємство ТОВ «СТИР АГРО-М», яке її орендує. Зареєстроване воно на директорку Володимирської птахофабрики Світлану Собіпан.

У ньому планувалося передбачити реконструкції існуючого інкубатора з добудовою виробничих приміщень потужністю 70 млн пташенят на рік та влаштуванням артезіанської свердловини глибиною до 90 метрів для добування питної води. Будівництво елеватора загальною потужністю одночасного зберігання 30 000 тонн з сушаркою із підключенням до газопроводу середнього тиску та частковою реконструкцією під’їзної  залізничної колії. Будівництва гаражів зі стоянкою  для автомобільної та сільськогосподарської техніки.

Однак на сесії депутати рішення не підтримали, мотивуючи це тим, що дану ділянку можна виставити на аукціон та виручити за неї більшу суму коштів.

На брифінгу мер зазначив, що це питання будуть ще обговорювати. І хоч питання дуже дискусійне, але варто розуміти, що в основі розвитку громади лежать економічні процеси.

“Коли немає доходів в громаді, тоді, на жаль не можливо забезпечити життєдіяльність, виконати обіцянки людей. Я вірю в те, що буде перемога, відповідно зменшаться надходження від військових формувань. Тому ми маємо вже думати, щоб підприємства розвивалися, сплачували податки, давали робочі місця, тому що це певний економічний цикл. Ми маємо вірити нашим підприємствам, які здійснюють діяльність на території громади вже дуже багато років. Які сплачують податки, які за обсягом – найбільші у громаді”, – зазначив Пальонка.

На запитання щодо громадських обговорень по даному питанню очільник громади відповів, що згідно з законом, спочатку міська рада має прийняти дозвіл на розроблення детального плану території. Після цього люди з відповідною ліцензією виготовляють детальний план території із зображенням конструкцій на даній ділянці. Аж потім відбуваються громадські обговорення, де враховуватиметься думка громадян.

Нагадаємо, раніше обговорювалося, що на даній ділянці можуть збудувати нове міське кладовище, оскільки федорівське вже майже заповнене.

“Ми зараз розробляємо міни до генерального плану міста. Під час розроблення цього документу постало питання про кладовище. Ми дуже довго дискутували й однією з пропозицій було дозволити на цій ділянці, яка нині є в оренді птахофабрики або луцької агрокомпанії, розмістити кладовище.

Після цього підприємство, яке здійснює там свою господарську діяльність дало свою пропозицію на цю ділянку. Тому й виникло питання на сесії”, – розповів Пальонка.

Тому було вирішено надати дозвіл Полігону на розроблення документації федорівського кладовища. Людей, які мають надлишок землі чи глини, проситимуть перевозитимуть її на територію цвинтаря для того, щоб зрівняти нижчу частину рельєфу з уже існуючим кладовищем. Розширення території федорівського кладовища має вистачити ще на 4-5 років.

Нагадаємо, на сесії 3-го березня депутати прийняли рішення про розширення території федорівського кладовища біля Володимира до 4 гектарів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа