<

У Володимирі на вулиці Ковельській створили новий «ринок»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:02 | 19.08.2022 / Володимир / , /
Перегляди
7683
/ коментарів 11

На вулиці Ковельській у Володимирі біля супермаркету «SPAR» від ранку і до вечора тепер працює новий ринок – прямо на тротуарі. Тут можна купити переважно овочі та фрукти з саду-городу у людей, які, ймовірно, мешкають неподалік. Створили ринок прямо на тротуарі та без усіляких погоджень.

Фото надіслали інтернет-виданню “БУГ” володимирчани, яких обурила дана ситуація, бо, спостерігають, що стихійна торгівля з тротуару все розростається, а на неї ніхто не реагує.

З одного боку, говорять читачі, можна зрозуміти людей, які хочуть отримати заробіток, торгуючи зручно і біля своїх домівок, але з іншого боку – для цього є доступні відведені місця – продуктовий ринок, наприклад, де торгують всі, хто приїжджає з сіл навколо міста. Чому вони торгують у відведеному місці, а мешканці Ковельської – не можуть цього робити у законному місці? А що, коли всі захочуть продавати на тротуарі, бо там – купують, то, виходить, можна всім?

Зазначимо, що питання стихійної торгівлі у Володимирі – тема болюча, особливо для ковідного періоду, коли з нею у Володимирі та інших містах боролися систематично для уникнення поширення хвороби. Проте наразі, напевно, у місті не проводять подібних перевірок, ось і люди вирішили продавати там, де хочуть.

Стихійна торгівля відноситься до адміністративних правопорушень, передбачених ст. 160 Кодексу України про адміністративні порушення – «Торгівля з рук у невстановлених місцях», і ст. 164 цього ж Кодексу – «Порушення правил підприємницької діяльності».

Це порушення тягне за собою накладення штрафу від одного до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі або без такої.

Читачі БУГу, пропонуємо вам висловити свою думку про стихійну торгівлю в коментарях до статті. Торгувати чи ні на тротуарах Володимира?




коментарів: 11
  1. Нічого дивного ,продуктовий ринок перетворився на продажу шмат,то люди десь мають заробити в такий нелегкий час .

  2. Хай торгують, я розумію, коли хтось там без дозволу поставить контейнер, а це пару чоловік по метрові зайняли і заробляють копійку, там в кожного товару на 200грн максимум,а то і менше. Сміття я там не бачив, і рухові по тротуару не заважають, і торгують там люди з часів вопаку, а тут замінили, ну хз, мені з Буг новини більш на заказуху вже попахують, або немає про що писати, так і про польські бляхи в свої часи писали,що в всіх аваріях вони винні,тепер за пенсіонерів взялись, які 2000грн отримують, є важливіші теми на які слід звернути увагу в Володимирі, які стосуються всього міста

    • В такий складний час це необхідність. Бог в поміч вам ,дорогенькі земляки

  3. Сидять нікому не заважають,хай собі торгують.А в теперішній час злосні ‘ж*би’ заздрять один одному

  4. Ті біднілюди,, Ви думаєте із простого дива там ТОРГУЮТЬ.. ЛІКАРІ, ВЧІТЕЛІ
    Хай Паленка їм добавить пенсій, так з барс кого плеча.
    БІДНІ ЛЮДИ.

  5. Нехай торгують!!!
    Добре і покупцю і продавцям , які мають залишки результату своєї праці!!!Хто не хоче – не купуйте!!!
    Там продають товар, який потім миється !!

  6. Замість того , щоб піаритись на спорт- майданчиках,дит. майданчиках та парках ,облаштуйте , для тих бідних пенсіонерів ,які своїми руками виростили городину і продають її щоб вижити і оплатити комуналку , торгові місця . А ринок там дуже зручний , багатьох жителів багатоповерхівок виручає .

  7. Торгівля – також праця. Але це – бардак. Для торгівлі має бути відведене відповідне місце, молочні вироби мають проходити контроль.
    На ринку треба платити за місце. Тут ніхто не платить, але виставляються просто на тротуарі, де й без того не можуть розминутися пішоходи і велосипедисти.
    Куди більше толку було би, якби зробили ринок у віськовому містечку. Він би окупився дуже швидко і давав би прибуток у міський бюджет.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер