<

У Володимирі 9 будинків беруть участь у Програмі «Енергодім»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:20 | 9.02.2021 / Володимир / /
Перегляди
8
/ Коментарі відсутні

8-го лютого у Володимирі-Волинському відбулася відеоселекторна нарада з питання фінансування об’єктів комплексної термомодернізації із Фонду енергоефективності України.

У ній взяли участь перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук, голови ОСББ міста, представники управління житлово-комунального господарства і будівництва міськради та Фонду, зокрема, його директор Юлія Головатюк-Унгуряну, – йдеться на сайті міста.

У режимі відеозв’язку з присутніми спілкувався регіональний радник у Волинській області Програми ІFC з підтримки Фонду енергоефективності Петро Лавринюк.

Про переваги Програми “Енергодім” для міста повідомила його директорка Юлія Головатюк-Унгуряну, а про взаємодію ОСББ Володимира-Волинського з Фондом розповів Ярослав Матвійчук.

“Фактично, минув рік співпраці з Фондом енергоефективності, тому вже сьогодні ми можемо підвести певні підсумки. У 2020-му місто налагодило співпрацю з Фондом, за моєю ініціативою у Володимир-Волинський була запрошена Юлія Головатюк-Унгуряну і почалася плідна робота з головами ОСББ.

За цей період ми маємо 9 будинків, які беруть участь у заходах з енергозбереження, зокрема у Програмі “Енергодім”. Приємно, що бачимо результати цієї роботи. Також підтримуємо програму “Тепла оселя”, яка дає можливість компенсувати відсотки за ту частку, що мають сплатити ОСББ. І вже в цьому році ми уклали 4 договори на суму 1 мільйон 297 тисяч гривень по відповідній програмі.

Бачимо суттєву економію енергоресурсів. Наприклад, ОСББ “Каштан” за результатами минулого місяця мав найнижчий тариф на 1 кв. м. в нашому місті. Для порівняння рік тому в цьому об’єднанні співвласників багатоквартирних будинків він був одним з найвищих. ”, – зазначив перший заступник міського голови.

Про позитивні приклади впровадження заходів Програми розповіли голови ОСББ Олена Лавринюк та Дмитро Юзвенко. В контексті наради обговорювали нову редакцію Програми “Енергодім”, питання подальшої спільної роботи, особливості проведення заключного енергоаудиту, перспективи співпраці Фонду з “ПриватБанком”. Юлія Головатюк-Унгуряну дала грунтовні відповіді на всі питання, які цікавили представників ОСББ.

Довідково

У місті діє Програма сприяння діяльності ОСББ, ЖБК, ОСН, яка реалізується на умовах співфінансування в розмірі 60% коштів міського бюджету та 40% коштів ОСББ, а у разі виконання капітальних ремонтів ліфтів таке фінансування становитиме 90%/10%, що дасть можливість покращити інженерно-технічний стан будинків. Тим самим якість проживання мешканців у них. Фінансовий ресурс Програми на 2021 рік складає 3600,4 тис грн.

Станом на 1 лютого від ОСББ надійшло три звернення на суму 632,6 тис грн, які будуть включені до видатків міського бюджету та реалізовані у поточному році.

28 лютого 2020 року затверджена програма «Тепла Оселя» з фінансовим ресурсом 77 мільйонів 440 тис грн, в тому числі з міського бюджету 4 млн 720 тис грн, та Порядок відшкодування з міського бюджету відсотків за кредитами, залученими об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинків, які беруть участь у Програмі підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «ЕНЕРГОДІМ» державної установи «Фонд енергоефективності», на 2020-2022 роки.

На виконання Програми у 2021 році вже укладено 4 договори на загальну суму 1 297,3 тис грн, в тому числі: ОСББ «Каштан» – 553,6 тис грн, ОСББ «Мрія» – 354,4 тис грн, ОСББ «Затишок» – 177,6 тис грн та ОСББ «Добра оселя» – 211,7 тис грн.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця