<

У Володимир-Волинському спланували грудневі заходи

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:41 | 26.11.2014 / Володимир /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

25 листопада відбулось засідання оргкомітету з підготовки та проведення масових заходів з нагоди визначних дат у грудні. До складу організаторів увійшли керівники управління соціального захисту, сектору молоді та спорту, відділу у справах дітей райдержадміністрації, а також районних центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та будинку школяра.

Насамперед було обговорено та затверджено план проведення у районі Дня інваліда, адже ця вразлива категорія людей потребує особливої уваги з боку держави та суспільства. Тож цьогоріч вирішено продовжити традицію проведення фестивалю творчості для людей з функціональними обмеженнями «Повір у себе, і в тебе повірять інші!».

Початок Всеукраїнської акції «16 днів проти насилля» в районі буде відзначений профілактичною програмою для учнів Оваднівського професійного ліцею. А до найулюбленішого свята малюків – Дня Святого Миколая – районна влада придбає подарунки для осиротілих дітей, кризових та багатодітних родин.

Починаючи з 1991 року, за ініціативою всесвітнього інституту жіночого лідерства з 25 листопада по 10 грудня в світі проходить акція «16 днів проти насилля», що має на меті привернення уваги до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми. У районі план заходів до цієї акції затверджено розпорядженням голови райдержадміністрації від 10.11.2014 №374. (Подивитись додаток)

Дати початку та завершення Акції вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

Шістнадцятиденний період акції охоплює наступні важливі дати:

  • 25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;
  • 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;
  • 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;
  • 3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;
  • 5 грудня – Міжнародний день волонтера;
  • 6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;
  • 9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією;
  • 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

Найвищою цінністю будь – якої держави, у тому числі й України, є людина, її життя і здоров’я, честь, і гідність, недоторканність та безпека. Реалізація  соціальної політики України вимагає чіткої, цілеспрямованої та злагодженої роботи задля соціального забезпечення та підтримки осіб, що опинилися у важких життєвих обставинах. Життєве неблагополуччя може бути спричинене різними факторами, зокрема перебування людини у ситуації торгівлі людьми або ж у зв’язку із вчиненням насильства в сім’ї.

З метою привернення уваги жителів району до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми розпорядженням голови райдержадміністрації від 10.11.2014  №374 затверджено план заходів проведення в районі акції “16 днів проти насильства”.

До роботи у даному напрямку було залучено управління соціального захисту населення, сектор у справах молоді та спорту, відділ освіти, службу у справах дітей райдержадміністрації, районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді,  Володимир-Волинський міськрайонний центр зайнятості та Володимир-Волинський РВ УМВС України у Волинській  області.

vvadm.gov.ua




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер