<

У Володимир-Волинському знайшли печатки НКВС

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:56 | 14.01.2015 / Володимир / , /
Перегляди
6
/ 1 коментар

Унікальні печатки НКВС передав Володимир-Волинському історичному музеєві мешканець Володимира-Волинського. Він виявив їх під час купання у річці Луга.

Як припускають працівники музею, ймовірно, ними користувалися енкаведисти, що займалися розстрілами людей у 1939-1941 роках у Володимир-Волинській в’язниці, –  пише Інформаційне агенство Волинські Новини 

Написи на печатках є, практично, стертими, але на одній проглядається п’ятикутна зірка та слово НКВД.

«З приходом на Волинь у вересні 1939 року совітів, почастішали арешти людей, які не поділяли комуністичної ідеології. У червні 1941 року Володимир-Волинська в’язниця була переповнена. Коли німці напали на Радянський Союз у ній масово почали розстрілювати людей та нищити докази будь-якої присутності тут енкаведистів.

2w

Ймовірно, що один з енкаведистів намагався знищити печатки – він стер напис на них і викинув їх у річку. Через довгі 70 років їх знайшли навіть на дні річки і це в той час, коли на місці розстрілів щороку проходять археологічні розкопки під час яких стають очевидними злочини комуністичного режиму», – зазначає директор Володимир-Волинського історичного музею Володимир Стемковський.

У Володимир-Волинському музеї зберігається чимало речей знайдених археологами під час розкопок на валах давньоруського городища, де розміщувалася в’язниця. Серед них: залишки взуття, ґудзики, гільзи від пістолетів, які були на озброєнні військ НКВС, чимало радянських монет 1932-1940 років, номіналом 10, 15, 20 копійок, золоті монети, жетони офіцерів польської поліції, шкіряні пояси та залишки від іншої військової польської амуніції.




один коментар
  1. Господи, помилуй! Царство небесне і вічна пам’ять всім загиблим і всім людям тої епохи! Військо Боже – Військо Вічне!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер