<

У Володимир-Волинському районі зафіксували найвищий показник невиконання батьківських обов’язків в області

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:16 | 22.10.2021 / Володимир / , , /
Перегляди
876
/ Коментарі відсутні

За 9 місяців у Волинській області понад 700 осіб притягнули до відповідальності за невиконання батьківських обов’язків.

Із них на території Луцького району – 224 адміністративні правопорушення, у Ковельському – 206, у Володимир-Волинському – 237, Камінь-Каширського – 41, повідомляє поліція Волині.

Як зазначають,за невиконання батьківських обов’язків передбачена відповідальність у вигляді попередження або накладення штрафу від 850 до 1700 гривень.

Фахівці здійснюють перевірку цільового використання коштів при народженні дитини та умов проживання й виховання дітей у зазначених сім’ях.

Проводять бесіди з батьками щодо профілактики вживання спиртних напоїв, недопущення випадків ухиляння від виконання батьківських обов’язків, підтримання належних санітарно-гігієнічних умов проживання.

Зараз особливо перевіряють готовність родин до зимового періоду, наявність зимового одягу в дітей, забезпеченість родин продуктами харчування тощо. 

«На жаль, не всі батьки підтримують належні санітарно-гігієнічні умови проживання, а в окремих сім’ях немає елементарного прибирання.

При відвідуванні сімей бачимо, що основними проблемами батьків є: зловживання спиртними напоями, безробіття, низький рівень виховного потенціалу батьків, неналежне виконання батьківських обов’язків та догляд за дітьми, проблеми спілкування батьків та дітей», – говорять ювенальні поліцейські.

За результатами проведеної роботи складаються акти обстежень умов проживання сімей, з батьками проводять профілактично-роз’яснювальну роботу щодо належного виконання батьківських обов’язків, шкідливості вживання алкогольних напоїв. Також, де це можливо, надаються терміни для виправлення санітарно-гігієнічних умов проживання.

Батьків попереджають про адміністративну відповідальність, передбачену статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, або ж притягують до відповідальності.

Усі такі сім’ї перебувають на контролі профільних служб громади. 

Спеціалісти зазначають, що постійні рейдові заходи дають позитивні результати: батьки, знаючи, що перебувають під постійним контролем, відчуваючи, що долею їх дітей постійно цікавляться, стають більш дисциплінованими, намагаються налагодити побут і зробити все можливе, щоб діти жили в кращих умовах.

Але є сім’ї, де батьки не бажають ставати на шлях виправлення, не реагують та ігнорують надані їм рекомендації, продовжують зловживати спиртними напоями, вести асоціальний спосіб життя та безвідповідально ставитися до виконання батьківських обов’язків.

“У будь-якому разі, такі сім’ї і такі діти живуть у певних громадах, де є ювенальні поліцейські і де повинні бути відповідні соціальні служби та служби у справах дітей.

Їм завжди можна повідомити про таку сім’ю і про дітей, які живуть в неналежних умовах. Головне – не бути байдужими”, – переконані в ювенальній поліції. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер