<

У Володимир-Волинському районі відкрили “Джерело здоров’я” за підтримки Фонду Ігоря Гузя “Прибужжя”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:24 | 7.10.2017 / Володимир /
Перегляди
12
/ Коментарі відсутні

7-го  жовтня у селі Тростянка Володимир-Волинського району відбулося відкриття оновленого цілющого джерела. Роботи з благоустрою джерела провели у рамках проекту, котрий виграв у конкурсі міні-грантів від Фондоу Ігоря Гузя “Прибужжя” та Британської ради в Україні.

Участь у заході взяв і сам  народний депутат Верховної Ради Ігор Гузь. Освятили джерело священники УПЦ КП на чолі з єпископом Володимир-Волинським і Турійським Матфеєм.

За словами жителів Тростянки, воду із невеличкого витоку приїздили брати навіть люди із сусідніх сіл та Устилуга. Адже вона тут дійсно чиста і смачна і досі є проблема із забезпеченням населення доброякісною питною водою. Після проведення необхідних досліджень, виявилося, що вода дійсно чиста і її можна вживати.  Тому ініціативна група, до якої входять рядові громадяни, представники громадських організацій, державні службовці, вирішили облаштувати навколо цілющого природного джерела огорожу і покрівлю, щоб захистити його від забруднення і замулення, зберегти для користування і зручного доступу всіх охочих. Керівником проекту стала проектний менеджер Устилузької міськради Ольга Костюк. Представив цю ідею голова молодіжної організації Віктор Вавринюк.

Загальний бюджет проекту з облаштування джерела – 19,5 тисячі гривень. З них 12 тисяч 150 гривень надав фонд “Прибужжя”, решту доклала громада. Серед партнерів проекту– устилужанин Олександр Киричук, який  забезпечив лісоматеріалами для виготовлення дерев’яної конструкції, товариство “П’ятидні” – прогрейдерувало дорогу, жінки із Союзу українок зайнялися насадженням дерев біля джерела, а житель Тростянки, знаний в окрузі майстер на усі руки Олександр Шелінговський виготовив альтанку з огорожею. За фінансової підтримки депутата Устилузької міської ради Олександра Сидорчука Олег Романов, Вадим Романов, Віктор Вавринюк та Тарас Вавринюк встановили спеціальну діжку для джерела, щоб вода не замулювалася і людям зручно було її зачерпнути.

Ігор Гузь привітав громаду з приємною подією, подякував за ідею та побажав й надалі активізовуватися задля розвитку інфраструктури територій, де самі й проживають. Також він обговорив із активістами і подальшу можливість облаштування території біля джерела.

Усі присутні взяли участь у висаджені неподалік джерела кущів калини, а також, звісно, змогли вдосталь напитися цілющої води.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа