<

У Володимир-Волинському районі працюватиме пересувне відділення Укрпошти

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:13 | 1.11.2021 / Володимир / /
Перегляди
2325
/ 1 коментар

На Волині пересувні відділення Укрпошти вже працюють у селах, де мешкає менш як 1 200 осіб. В області таких – 1042 села.

Про це Район.in.ua повідомили у пресслужбі Укрпошти.

“Пошта як працювала, так і буде працювати, і всі отримають пенсії, газети та посилки. Єдине, що зміниться, – це формат роботи відділення.

Якщо раніше листоноша або сиділа у старому відділенні Укрпошти, або приїжджала на велосипеді та розвозила пенсію і газети, то тепер пошту буде доставляти спеціальний автомобіль”, – повідомляють у компанії.

На Волині працюватиме 97 екіпажів. Кожен з них матиме вісім точок базування – виїжджатимуть з Луцька, Ковеля, Ратного, Каменя-Каширського, Маневичів, Горохова, Володимира-Волинського і Любомля.

Фахівці Укрпошти запевняють, що пересувні відділення тепер приїжджатимуть навіть у ті села, де раніше не було стаціонарних відділень.

“Як показує практика, перші кілька тижнів роботи пересувного відділення графік тестується і коригується залежно від того, скільки часу потрібно на обслуговування кожного села”, – пояснюють в Укрпошті.

У зазначений по графіку день до конкретного села приїжджатиме пересувне відділення, в якому, крім водія, будуть листоноша і начальник. 

Начальник відділення поштового зв’язку буде приймати клієнтів в точці обслуговування (в приміщенні Укрпошти або у приміщенні, яке надасть сільрада).

Він прийматиме комунальні платежі, допомагатиме з передплатою, видаватиме грошові перекази та соціальні виплати, поповнюватиме мобільний рахунок тощо. 

В той самий час водій-супроводжувач та листоноша доставлятимуть пенсії, періодику, посилки, продаватимуть товари, прийматимуть платежі біля домівок користувачів.

“У пересувному відділенні можна буде скористатися усіма звичними послугами, які раніше надавалися у стаціонарному: сплатити “комуналку”, оформити передплату чи придбати періодику і товари першої необхідності, отримати чи оформити відправлення та інші.

Можна буде також замовити малогабаритну побутову техніку та ліки”, – запевняють фахівці Укрпошти.

Усі машини мають бути обладнані терміналом, що дозволить надавати фінансові послуги навіть мешканцям найвіддаленіших сіл, а саме: зняти готівку чи поповнити картку.

“Отож для мешканців області ще раз наголошуємо – Укрпошта як працювала, так і працюватиме.

Тільки тепер листоноші матимуть більш комфортні умови роботи, а клієнти зможуть отримати ширший перелік послуг”, – кажуть у компанії.

Пересувне відділення працюватиме за графіком 2-3 рази на тиждень. Дізнатися графік можна в сільського голови або у листоноші. 

У населені пункти, де мешкає менш як 500 жителів, пересувне відділення приїжджатиме один раз на тиждень. У села з населенням від 500 до 1200 – два рази на тиждень. 

“Спочатку графік роботи буде “плаваючим”: щоб ми побачили, скільки часу потрібно, аби надати всі послуги за один виїзд.

І через два-три тижні ми зможемо скласти остаточний графік роботи пересувного відділення для кожного окремого села”, – запевняють в Укрпошті.




один коментар
  1. Укрпочта начала жить в виртуальной реальности на практике это не работает мы это почувствовали за месяц этой работы.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер