<

У Володимир-Волинському районі 50% дітей не отримали щеплення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:20 | 26.03.2015 / Володимир /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Таку не втішну статистику сьогодні на Колегії у Володимир-Волинській РДА озвучив головний лікар Володимир-Волинської санітарно-епідеміологічної станції Валерій Оніщук. Причина такої статистики – відсутність вакцини у лікарняних закладах.

Валерій Миколайович повідомив про те, що Всесвітня організація охорони здоров’я доводить до відома санепідеміологів необхідний рубіж вакцинованих дітей – 95 %. У Володимир-Волинському районі цей показник не сягнув за поділку 50%. Причина криється не у відмовах батьків – таких лише 10%, а у недостатній кількості вакцини для щеплень.

“На сьогодні лише 66% немовлят до 1 року отримали щеплення проти дифтерії, стовбняка та коклюшу (АКДС), 56% – проти кору, краснухи та паротиту, проти смертельно небезпечного поліомієліту – 52%,  гепатиту В – 32,7%, а проти туберкульозу – майже 53%”, – такі статистичні дані навів головний санітарний лікар району.

Валерій Миколайович ще раз озвучив офіційну думку медиків на рахунок вакцинації дітей. Він вважає, що усі свідомі батьки діток вакцинуватимуть.

Голова районної ради Андрій Оніщук висловив занепокоєння ситуацією із відсутністю вакцин та вніс пропозицію звернутися до обласної ради із проханням з’ясувати ситуацію, що склалася навколо вакцин та оформити відповідний запит у Міністерство охорони здоров’я.

Валерій Оніщук висловив припущення з приводу відсутності достатньої кількості вакцини. Він вважає, що це пов’язано із дефіцитом бюджету держави. “Згідно із законодавчими нормами, не менше 4% від внутрішнього валового  продукту має виділятися на потреби охорони здоров’я. Якщо сума коштів менша – то Міністерство охорони здоров’я впало і лежить! А ми й за кращих часів такої суми не мали”, – зазначив Валерій Миколайович.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер