<

У Володимир-Волинському районі 38% шкіл працюють дистанційно

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:50 | 28.09.2021 / Володимир / , , /
Перегляди
283
/ Коментарі відсутні

27-го вересня під час колегії управління охорони здоров’я Головний державний санітарний лікар області Наталія Янко ознайомила присутніх з епідемічною ситуацією у Волинській області.

Епідемічна ситуація стрімко погіршується, повідомляють у фейсбуці Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

“Область знаходиться у “жовтій” зоні епіднебезпеки на підставі перевищення кількості нових випадків на 100 тис. населення та перевищення коефіцієнта виявлення нових випадків (13% проти 4% рекомендованих для зеленої зони)”, – йдеться в пості.

Показники навантаження на медичну систему не перевищені, однак мають тенденцію до зростання: рівень госпіталізації становить 36,5% (при нормативному 50%), показник динаміки рівня госпіталізації – 23%.

Викликає занепокоєння щоденне збільшення завантаженості ліжок з киснем, що становить на сьогодні 45% (при нормативному 65%). Це свідчить про наявність тяжких форм коронавірусної хвороби в області. Понад 98% госпіталізованих із COVID-19 – це невакциновані особи.

Станом на 27-ме вересня, повністю імунізовано близько 14 тис. освітян, що становить 36,4% від кількості працюючих. Першу дозу отримали 22 тис. (58%) працівників освіти.

У Волинській області функціонують 1 153 заклади освіти. Працівники у 422 закладах охоплені вакцинацією понад 80%. Із 574 закладів загальної середньої освіти – 253 заклади переведені на дистанційну форму організації освітнього процесу (5-11 класи).

В режимі онлайн працюють 61% закладів Ковельського району, 41% у Луцькому та Камінь-Каширському районі, 38 % у Володимир-Волинському районі.

Волинська область відноситься до одного з регіонів, де ріст захворюваності відбувається найінтенсивніше. За останній тиждень ріст становить 39%.

На високому рівні знаходиться захворюваність дітей – 112 випадків за тиждень, що пов’язано з початком навчального року.

“Цьогоріч епідсезон може бути більш інтенсивним, Це пов’язано з уже підтвердженою циркуляцією штаму “Дельта”, який є більш контагіозним та спричиняє важчий перебіг захворювання. Тому пік захворюваності очікується раніше — у жовтні-листопаді, зважаючи на поточні тенденції захворюваності”, – наголосила пані Янко.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця