<

У Володимир-Волинському міському суді відбулося засідання у справі бійця 51-ої бригади

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:27 | 25.01.2017 / Володимир / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

У Володимир-Волинському міському суді відбулося засідання у справі бійця 51-ої бригади Олександра Хваса (на фото), якого звинувачують у самовільному залишенні частини. Прокуратура заявила клопотання про повторний одночасний допит свідків, тож, у розгляді зробили перерву до 8 лютого.

Справу розглядали 25 січня, – пише ВолиньPost.

Розгляд справи триває вже понад рік: молодшого сержанта Хваса, який отримав інвалідність ІІІ групи, судять за нібито самовільне залишення частини з 1 листопада 2014 по 16 лютого 2015 року. Натомість екс-військовослужбовець запевняє, що з частини додому його відпустили командири для вирішення сімейних обставин.

На початку засідання суддя Олександр Лященко оголосив повідомлення від командира частини Хваса. У ньому йшлося, що у військовій частині розслідування протягом цього часу не проводили. Екс-військовослужбовець отримав травму коліна, тож, прибув на засідання на милицях.

Військовий прокурор Олександр Левчук подав клопотання про одночасний допит вже допитаних свідків. Мовляв, один з командирів на попередньому засіданні підтвердив, що військових відпускали, проте невідомо, чи доповідав він про це вищому керівництву. Тому наступного разу треба провести повторний допит свідків одночасно, аби з’ясувати розбіжності. Таким чином можливо вдасться встановити, що Харчук не доповів керівництву.

Натомість сторона захисту зауважила, що суд підміняє функції слідчих військової прокуратури, бо провели досудове розслідування, допитали свідків, які у зоні АТО.

«Єдине, що зараз добивається прокуратура, – затягування розгляду справи», – зауважив адвокат Василь Нагорний. На його думку, доцільніше б було витребувати списки офіцерів, всі накази про їхні призначення та посадові обов’язки, аби з’ясувати, у кого Хвас міг відпроситися, аби бути вдома. Мовляв, доповідав чи ні, для обвинувачення значення немає. До того ж, Харчука допитували останнього.

«У вас був час на розслідування, ви не встановили обставин. Державний обвинувач, не затягуйте справу», – зауважив адвокат. Зрештою клопотання задовольнили частково – дозволили повторний допит Харчука. Тож, наступне засідання відбудеться 8 лютого.

На засідання, аби підтримати бійця, вже не вперше прибули його побратими із 51-ої бригади та тербату «Волинь». На їхнє переконання, прокуратура не може нічого довести, тож, умисне затягує справу.

Очільник центру захисту учасників АТО Юрій Дмитрук зауважив, що вже були покази свідків про те, що бійців відпускали з частини. Тож, клопотання про черговий допит свідків виглядає щонайменше дивно.

Екс-боєць 51-ої бригади Юрій Букія додав, що свідчення зафіксовані на електронні носії, тож нібито розбіжності можна було б з’ясувати просто у судовій залі. Тож, перенесення дійсно вказує на те, що прокуратура боїться програти справу, у якій немає доказів. Бійці обіцяють, що наступного разу прийдуть на засідання із великою групою підтримки, аби відстояти побратима.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа