<

У «Володимир-Волинськтеплокомуненерго» роз’яснили про нарахування оплати за тепло

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:21 | 14.02.2019 / Володимир /
Перегляди
2
/ коментарі 2

Як цієї зими розраховується плата за теплопостачання споживачам «Володимир-Волинськтеплокомуенерго»? Відповідь на це запитання дали у підприємстві теплових мереж.

Плата за централізоване опалення для населення здійснюється за правилами надання таких послуг та послуг з постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою уряду № 630 від 2005-го року із змінами.

Так, якщо у будинку встановлені засоби обліку теплової енергії, споживач платить відповідно до їх показань пропорційно опалюваній площі квартири, а у випадку призначення субсидії – вартість фактично спожитої послуги з урахуванням розміру призначеної субсидії.

За відсутності засобів обліку теплової енергії, плата за централізоване опалення справляється з розрахунку за квадратний метр опалюваної площі квартири та з урахуванням фактичної температури зовнішнього повітря і кількості днів надання цієї послуги в місяці, який є розрахунковим.

З 8-го грудня 2018-го року вступив в дію тариф на послугу з централізованого опалення для населення в розмірі 42,96 грн. за 1 кв. метр опалюваної площі.

Але це не означає, що щомісячна плата за опалення буде такою і однаковою на протязі опалювального періоду, розповідають у підприємстві.

Розмір щомісячної плати визначається за спеціальними формулами з урахуванням довідки Волинського гідрометцентру щодо температури зовнішнього повітря в кожній з діб розрахункового періоду для визначення фактичної середньої температури в місяці, який є розрахунковим.

Згідно з розрахунками підприємства, плата за квадратний метр опалюваної площі у жовтні (за 13 діб надання такої послуги) становила 6,2164 гривні, у листопаді (30 діб) – 31,637 грн., у грудні (31 доба) – 45,9177 грн., у січні (31 доба) – 57,2184 гривні за квадратний метр опалюваної площі. При цьому за показник середньої розрахункової температури у приміщені бралося 18 градусів.

Ті споживачі, які отримують субсидії, мають сплачувати щомісячно обов’язкову частку платежу в межах соціальних норм, на які її призначено, зазначають у «Володимир-Волинськтеплокомуненерго».

Споживачі, які мають заборгованість за послуги з централізованого опалення мають можливість провести реструктуризацію боргу , це надає їм право звернутись в управління соціального захисту за призначенням субсидії.




коментарів: 2
  1. А чому не роз”яснили механізм перетворення тарифу 42.96 в 45,9177 та 57,2184??? У меншу сторону в жовтні та листопаді зрозуміло чому, а от в більшу???
    І взагалі, що таке тоді ті сферичні 42.96 у вакуумі???

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер