<

У Володимир-Волинському соборі Різдва Христового презентували паломницький центр «Апостол» та провели святкове богослужіння

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:03 | 9.01.2020 / Володимир / /
Перегляди
43
/ Коментарі відсутні

8-го січня у кафедральному соборі Різдва Христового у Володимирі-Волинському відбулася презентація єпархіального паломницького центру «Апостол». В цей день у соборі відзначили престольний празник та провели святкове богослужіння за участю архієреїв з інших єпархій.

Презентацію провела голова центру Наталія Дунай, яка розповіла про створення центру, його назву, напрямки майбутніх поїздок ( Греція, Грузія, Ізраїль, Італія і т.д.), – повідомляє пресслужба Володимир-Волинської єпархії ПЦУ.

Також були показані відеоролики поїздок які уже відбулися та поділилась планами на майбутнє.

Під час презентації виступив вокальний чоловічий квартет “Luciano” у їхньому виконанні звучали колядки на грецькій, грузинській та українській мові.

Також в день пам’яті Собору Пресвятої Богородиці, у другий День Різдва Христового 8-го січня, кафедральний собор Різдва Христового міста Володимира-Волинського, відзначив свій престольний празник.

На святкування прибули архієреї з інших єпархій. Божественну літургію Святителя Іоана Золотоустого очолив владика Нестор архієпископ Тернопільський і Кременецький. Йому співслужили: єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, єпископ Боярський Геронтій, секретар єпархіального управління протоієрей Юрій Зінчук, благочинний собору протоієрей Ігор Бігун та запрошене духовенство.

Від імені Митрополита Епіфанія єпископ Матфей нагородив начальника Володимир-Волинського міжрайонного відділу Управління Служби безпеки України у Волинській області Сопіт Миколу Івановича орденом святого Миколая Чудотворця.

На святковій службі були присутні держслужбовці, серед яких перший заступник Володимир-Волинського міського голови Ярослав Матвійчук, голова Зарічанської ОТГ Ігор Пальонка та інші.

Заступник командира 14 ОМБР із морального-психологічного забезпечення підполковник Володимир Демидюк вручив благочинному собору, капелану протоєрею Ігорю Бігуну відзнаку 14-ї ОМБР «імені князя Романа Великого».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер