<

У Володимир-Волинському районі за виборчиню підписався її батько, тож вона передумала голосувати

Цей запис опубліковано більш як рік тому
00:59 | 26.10.2020 / Володимир / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

На дільниці №070182 у селі Іванівка Володимир-Волинського району замість жінки у списку виборців помилково підписався її батько. Тож жінка передумала брати бюлетені та здійснювати волевиявлення.

Про це БУГу повідомила ОПОРА.

Жінка прийшла голосувати, члени комісії почали процедуру вдачі виборчих бюлетенів. Однак відірвавши контрольні листи зрозуміли, що у графі, де у списку виборців вона має поставити автограф, вже стоїть підпис. З’ясувалося, що за неї помилково підписався батько, котрий уже проголосував.

Поки комісія міркувала, які діяти у такому випадку, жінка передумала голосувати та покинула дільницю, не взявши бюлетенів.

Комісія вирішувала, як вчинити із бюлетенями надалі.

У частині 3 статті 248 Виборчого Кодексу України, зокрема йдеться про те, що виборець ставить підпис за отримання виборчих бюлетенів для голосування на місцевих виборах у списку виборців та на визначеному місці на контрольному талоні кожного виборчого бюлетеня.

Після цього член виборчої комісії відокремлює від кожного виборчого бюлетеня контрольний талон та видає виборцю виборчий бюлетень. Член виборчої комісії повідомляє виборцю, скільки виборчих бюлетенів він отримав. Контрольні талони виборчих бюлетенів зберігаються у члена комісії, який видав виборчі бюлетені. При цьому робити на виборчих бюлетенях будь-які інші позначки забороняється.

Фото ілюстративне




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця