<

У Володимир-Волинському лісомисливському господарстві розводять диких кабанів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:47 | 12.05.2020 / Володимир / , /
Перегляди
3
/ 1 коментар

На території Губинського лісництва ДП «Володимир-Волинське ЛМГ» розводять дикого кабана вольєрним способом.

Про це розповів лісничий Ігор Іщук, – повідомляють на сайті Волинського ЛМГ.

“Маємо 5 вольєрів для свиней. На сьогоднішній день тут живе 27 особин (разом із поросятками). Вирощуємо та скоро плануємо випускати  у природне середовище”, – ділиться планами Ігор Іщук.

Зважаючи на те, що поголів’я дикого кабана останнім часом на Волині значно пішло на спад – через поширення африканської чуми – така справа зараз вкрай необхідна.

Коли в лісі підросте трава – щоб тварини не були такі помітні, та кропива – це улюблений весняний харч свиней, їх випустять у природне середовище.

“Вольєри у нас досить великі  є всі умови, щоб свині залишалися дикими. Деякі вольєри будувались у минулому році, іншим уже по 2-3 роки, – уточнює Ігор Іщук і додає: – А в 2019-му на території лісництва облаштували ще вольєр для оленів. На сьогоднішній день тут живе 5 особин – 2 самиці та 3 самці”, – додає лісничий.

Лісівники створили для тварин комфортні умови, тож сподіваються на потомство – також у майбутньому для випуску у природу. Тварини близько не підходять, вже від першого шуму починають утікати.

Читайте також:

У лісництві Володимир-Волинського району вирощують фазанів




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер