<

У Володимир-Волинській міській раді можуть створити депутатський фонд

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:15 | 10.12.2019 / Володимир / /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

На сайті Володимир-Волинської міської ради зареєстровано проєкт рішення «Про затвердження Програми та Положення «Фонд міської ради на виконання депутатських повноважень на 2019 – 2020 роки», яким передбачається створення депутатського фонду. Його розглянуть і проголосують 12-го грудня на засідання сесії міської ради. Мер міста Петро Саганюк 10-го грудня розповів, що передбачає, що через це питання почнеться полеміка: «почнуть говорити що зроблено під вибори».

На фонд з міського бюджету пропонується виділити майже 900 тисяч гривень. На одного депутата в такому випадку припаде близьо 25-ти тисяч.

Використати фонд депутати зможуть на вирішення «проблем соціального захисту населення, які визначаються функціями держави і передані на виконання місцевому самоврядуванню з метою забезпечення найбільш повного їх виконання на основі принципу субсидіарності (наближення до споживача соціальних послуг, гарантованих державною), видатки на реалізацію прав та обов’язків органів місцевого самоврядування щодо задоволення потреб жителів міста».

Як розповів під час брифінгу 10-го грудня міський голова Петро Саганюк, проблеми соціального характеру депутати можуть вирішувати і зараз, написавши звернення в управління соцзахисту. Там передбачена певна сума коштів для надання матеріальних допомог.

“Є соціальний захист і в соцзахисті є певна сума для надання матеріальної допомогти. Звертаються в совбез, є спеціальна комісія, яка розглядає це. Зараз почнуть говорити що зроблено під вибори. Така моя думка. Що забороняє депутату направити запит?”, – зазначив мер.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер