<

У церкві святого Йосафата у Володимирі-Волинському влаштували концерт

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:34 | 5.06.2019 / Володимир / /
Перегляди
51
/ коментарів 7

5-го червня у Володимирі-Волинському в рамках мистецького симпозіуму «Старовинна музика – сучасний погляд» відбувся концерт у греко-католицькій церкві святого Йосафата «Старовинна музика у стародавньому місті» за участю Ukrainian Recorder Virtuoso Quartet «Dudalis» з міста Львова.

Охочих послухати музику у храмі було чимало. Захід організували Володимир-Волинський педагогічний коледж імені А. Ю. Кримського, Володимир-Волинська дитяча музична школа та Регіональна рада молодих вчених при управлінні освіти, науки та молоді Волинської обласної державної адміністрації, кандидат мистецтвознавства Богдан Жулковський. Концерт провели з нагоди 80-річчя Володимир-Волинського педагогічного коледжу.

У програмі прозвучали твори європейських барокових композиторів Йоганна Себастьяна Баха, Антоніо Вівальді, Джироламо Фрескобальді, Алессандро Скарлатті, Ґеорґа Філіппа Телемана, Алессандро Марчелло, Генрі Перселла та Йоганна Пахельбеля.




коментарів: 7
  1. Оце я розумію… молитва! Концерт, флешмоб, що ще буде?
    Богохульство і мракобісся!

    • Ага, екзорциста викликати потрібно, Баха і Вівальді вони у храмі заграли… Богохульство це паплюження бога або богів, догматів віри і взагалі всього що причетне до будь якої релігії. А класична музика це ж тотальне палюження релігії.
      Мракобісся – це негативне ставлення до прогресу, науки і освіти. О так, повне мракобісся.
      Висновок.
      Всі органи у всіх храмах на брухт.
      Храми тільки для віруючих.
      В храмах тільки молитись. І притому крепко молитись щоб аж лобом до землі діставати, і свічок, або ще чогось побільше накупити (чим більше неоподатковуваних і неконтрольованих коштів в обігу у релігійних організаціях, тим краще).
      Закон прийняти абабідєчустввєрущіх.
      І тоді всі залишаться повністю задоволеними.
      Рамінь

  2. На сторінках Біблії неодноразово згадуються музичні інструменти. Отці Церкви вважали музику наступною за важливістю після теології. На концерті були присутні православні, католики, протестанти. Усім усе сподобалося. Найуживанішим словом у Біблії є радість. Петре та діду, умійте радіти, а не лише безпідставно критикувати.

    • Музиканте, дякую за деталі.
      Всі претензії – до того, хто писав заголовок. Статті я не читав, а на слова заголовку в мене такі асоціації:
      Влаштували – влізли без дозволу.
      Концерт – група Rammstein.
      І шо ти скажеш, якось так…

  3. Євангеліє від Марка відкрийте, і лишній раз почитайте(Мк.11:17)
    Якщо Вівальді, Бах, Фрескобальді – це молитва, то що таке взагалі молитва по-вашому?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер