<

У ТМО Володимира вперше провели лапароскопічну операцію на кишківнику

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:10 | 7.03.2023 / Володимир / , /
Перегляди
612
/ Коментарі відсутні

У Володимирському територіальному медичному об’єднанні впровадили ще один новітній метод лікування. У медзакладі вперше у Волинській області виконали мініінвазивно видалення правої половини товстого кишківника.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці лікарні.

“Переваги лапароскопічного доступу у надзвичайно малій травматизації тканин, можливості ретельного виконання операції при оптичному збільшенні до 20 разів з чудовою візуалізацією найдрібніших судин і структур, швидкому відновленню пацієнта, гарному функціональному та косметичному результаті”, – зазначають у дописі.

Пацієнт, якого прооперували, звернувся до ТМО зі скаргами на постійні закрепи, періодичний біль у животі та його здуття. Раніше чоловік був оперований ургентно з приводу перекруту петлі поперечно-ободової кишки.

Після ретельного обстеження хірурги Володимирського ТМО виконали лапароскопічну правобічну геміколектомію. Після операції чоловіка у задовільному стані виписали додому.

У медзакладі нагадують, для проведення хірургічних втручань Володимир-Волинське ТМО оснащене всім необхідним обладнанням. Хірурги оперують лапароскопічним методом не тільки дорослих, а й дітей.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця