<

У ТМО Володимира відкрили гінекологічний кабінет безбар’єрного захисту, куди можуть звернутися постраждалі від насильства жінки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:15 | 21.12.2022 / Володимир / , /
Перегляди
892
/ Коментарі відсутні

21-го грудня у Володимрському ТМО відкрили гінекологічний кабінет безбар’єрного доступу, де місцеві жінки та жінки ВПО, які змушені були переїхати до інших регіонів внаслідок війни в Україні і які постраждали від гендерно-обумовленого насильства, зможуть отримати кваліфіковану медико-психологічну допомогу.

У цих кабінетах за потреби можна цілодобово отримати медичну і психологічну допомогу конфіденційно та безкоштовно. Їх функціонує 20 у шести облатях України.

Вони будуть доступними для людей з інвалідністю, оскільки пункти оснащені спеціалізованими гінекологічними кріслами-трансформерами для огляду маломобільних жінок.

Часто саме медичні працівники стають першими, до кого звертаються жінки, які постраждали від сексуального та інших форм насильства, тож перевагою цих кабінетів є професійний лікарський персонал, який пройшов навчання з медико-психологічної допомоги постраждалим від насильства, сучасна техніка, необхідні препарати й засоби для захисту репродуктивного здоров’я, профілактики статевих інфекцій та ВІЛ/СНІД.

Професійні навички у виявленні випадків насильства та наданні вчасної якісної допомоги є основою діяльності кабінетів, тому такі пункти сприятимуть ранньому виявленню прихованих випадків насильства, забезпечуватимуть превентивні заходи щодо їх можливого повторення, а також підвищуватимуть ефективність координації і перенаправлення постраждалих до інших надавачів послуг.

З відкриттям Кабінетів стартуватиме широка інформаційна кампанія на рівні пілотних областей та районів, яку протягом січня – березня 2023 р. у Волинській області впроваджуватиме ГО «Розвиток Волині», регіональний партнер Українського жіночого фонду, аби якомога більше мешканок/ців області та громад дізнались про кабінети та за потреби скористались послугами, які там надаються.

Кабінет обладнаний Міжнародним Благодійним Фондом «Український Жіночий Фонд» за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення / UNFPA та Міністерства закордонних справ Данії.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер