<

У Суходолах релігійна громада вирішила перейти до ПЦУ. Священик з громадою

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:10 | 15.02.2019 / Володимир / /
Перегляди
16
/ коментарів 13

15-го лютого у селі Суходоли, Володимир-Волинського району після святкового богослужіння відбулися збори релігійної громади щодо переходу до ПЦУ. Збори відбулися на подвір’ї Свято-Симеонівського храму.

За словами прихожан, питання про перехід піднімали ще раніше, хотіли організувати збори на Водохреща, але священик попросив зібратися не в свято. Проте не в святкові дні прихожан храму важко зібрати усіх разом: у когось робота, в когось – свої справи. Тому і вирішили зібрати збори на Стрітення.

Перед зборами опитали та зібрали підписи у мешканців села, розповідає одна з учасників ініціативної групи, до якої входить близько 12-ти чоловік, пані Антоніна. 428 людей залишили свої підписи на користь рішення про перехід до ПЦУ, 2-оє людей утрималися, а ще двоє були проти, розповідає жінка.

На зборах біля церкви 15-го лютого зібралося 42 прихожан і всі одноголосно підтримали рішення про перехід.

До речі, зайшовши до храму, ми зауважили, що богослужіння там проводиться українською мовою.

Отець Іван служить у Свято-Симеонівському храмі ось уже 29 років. Позицію громади щодо української церкви, зазначив він, підтримує. Проте не обійшлося без полеміки.

16-го лютого отець Іван погодився поїхати разом з ініціативною групою до Володимир-Волинської єпархії ПЦУ, щоб завезти протокол зборів.




коментарів: 13
  1. Я жалію їх, бо вони позбулися Божої Благодаті! Я молюся за них і за вас, Віко, молюся, щоб Господь вразумив вас заблудших.

    • Чому радуватися? Люди відреклись від Божої Благодаті. Це їх велика біда та тяжкий гріх.

      • Люди відреклись від Сатанинської московської церкви, не вам вирішувати в кого є благодать Божа а в кого немає, УПЦ МП та РПЦ розкольники, вони відреклись від матері церкви, проявили непослух настоятелю православної церкви святому Константинополю, покайтесь

      • Хто кому розкольник можна зробити висновок порівнявши кількісний і якісний склад делегацій помісних церков, що відвідали як інтронізацію Епіфанія, так і заходи з нагоди десятої річниці інтронізації Кирила(події співставні і з різницею в часі в два дні).

    • Який ви Патріот? — ви запроданець. Або уточніть Патріот-московський
      P.S. Де мій попередній коментар пропав?

  2. Патріот -Божа благодать ,по твоєму ,залежить від того чий патрірхат ?Не дури людей кацапський виродку .

    • Так для чого ж тоді уся та катавасія – якщо пан стверджує, що не залежить?)))

    • Бежбожник, Бог тобі судя, скорно ти предстанеш перед судом Божим і небуде в тебе оправдання

  3. не називайте хоч себе Патріотом, бо ви запроданець або уточніть Патріот-московський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця