<

У справі бійця 51-ої Олександра Хваса допитали обвинуваченого

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:21 | 1.12.2016 / Володимир / , , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Відбулося судове засідання у справі бійця 51-ої бригади Олександра Хваса, якого звинувачують у самовільному залишенні частини. Сам військовослужбовець запевняє, що незаконно частину не залишав, та закону не порушував. Під час засідання допитали обвинуваченого та дослідили письмові докази. Слухання відбулося у середу, 30 листопада, у Володимир-Волинському міському суді.

Під час цього засідання суд мав допитати свідків сторони обвинувачення, але вони не вийшли на зв’язок, адже перебувають у зоні АТО, – пише Громадське.Волинь.

Під час допиту Олександр Хвас зазначив, що самовільно, без відома командирів, частину не залишав. За його словами, офіцери в усній формі дозволяли бійцям поїхати додому. Вже пізніше він дізнався про те, що потрапив у список СЗЧ. Службового розслідування стосовно того, куди боєць зник із частини не проводили, а відразу подали списки зниклих до військової прокуратури.

У свою чергу адвокат Василь Нагорний звернувся до суду із клопотанням витребувати матеріали службового розслідування, де є пояснення свідків та офіцерів військової частини, в якій служив Хвас.

Нагадаємо, що бійця 51-ої бригади Олександра Хваса судять за самовільне залишення частини. Військова прокуратура пропонувала закрити кримінальне провадження у зв’язку із зміною обстановки. Проте Хвас відмовився і зазначає, що закону не порушував. Каже, що боротиметься за вирпадальний вирок.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер