<

У президії: Олег Свідерський з’явився на сесію Володимир-Волинської міської ради

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:03 | 20.09.2019 / Володимир / , /
Перегляди
5
/ коментарі 3

Заступника мера Володимира-Волинського, секретаря міської ради Олега Свідерського відсторонили від посади. Він з’явився на засідання сесії міської ради, яке відбулося 20-го вересня, як депутат, проте сидів у президії.

Зауваження щодо того, що Свідерський сидить у президії висловили депутати Віра Сергєєва та Ярослав Жук.

Нагадаємо, що Свідерського було затримано в службовому автомобілі під час ймовірного отримання хабаря.

Віра Сергеєва: “Відсторонений від роботи, чому він сидить у президії?”

Ярослав Жук: “Займінь як і інші місце в залі”.

Міський голова Петро Саганюк поставив на голосування пропозицію, щоб Олег Свідерський пересів з президії у зал до депутатів. За пропозицію проголосувало 8 депутатів- «рішення не прийнято». Свідерський лишився у президії.

Далі дискусія продовжилася.

Ярослав Жук: “Він відсторонений, чому у президії?”.

Петро Саганюк: “У ролі депутата міської ради”.

Ярослав Жук: “Він повинен сидіти як депутат: прошу на гальорку. Що робити з посадою секретаря? Секретар має певні обов’язки, саме він проводить підготовку до сесії. Створюється правова колізія. Ми проводимо сесію, яку ніхто не готував. Сесія не є правомочною”.

Ірина Ліщук: “У повноваженнях міського голови говориться, що він скликає сесію, формує порядок денний і організовує у межах визначених законом сесію міської ради”.

Як пояснили юристи міськвиконкому, депутати на сесії не мають повноважень відсторонювати секретаря ради, повторно дублюючи рішення суду.

Зазначимо, що в порядок денний сесії депутати планують розглянути проект рішення “Про обрання секретаря Володимир-Волинської міської ради”. Він стоїть під номером 35 порядку денного.




коментарів: 3
  1. В Украінських високопосадових злодійських кругах існує практика, брати хабарників на поруки ,то хто там сміливий і поручиться за Свідерського ,сміливіще…

  2. цікава тут і позиція міського голови – він був голомуючий -вів сесію і тому зобовязаний ще перед сесією сам вказати Свідерському “своє” місце , а коли почалася дискусія по Свідерському – ловко перевів стрілки на депутатів – добре знаючи , що його більшість поведеться так як буде вигідно саме меру і скалалося враження що нібито нічого особливого не сталося з його заступником – так собі рядова подія а не ЧП , де правоохоронці оголосили Свідерському підозру в вчиненні важкого злочину …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок