<

У Нововолинську та Володимирі-Волинському органами влади не підготовлено резервних місць для переселенців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:45 | 27.08.2015 / Володимир, Нововолинськ /
Перегляди
0
/ 1 коментар

26 серпня в Управлінні ДСНС у Волинській області відбулось засідання регіонального штабу з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Світлани Мишковець.

В роботі засідання взяли участь, зокрема, заступник начальника управління ДСНС області підполковник служби цивільного захисту Костянтин Романчук, керівники та посадові особи управлінь та відділів облдержадміністрації та територіальних органів влади, які входять до складу штабу, а також представники громадського об’єднання «Переселенці Криму та Донбасу». Про це повідомляє прес-служба ДСНС у Волинській області.

У своїй доповіді заступник начальника УДСНС області зазначив, що станом на 25 серпня на території області перебуває 4147 переселенців, з яких: 197 родин з АР Крим (333 особи) та 2072 родини з районів проведення АТО (3814 осіб). Всі переселенці забезпечені тимчасовим житлом.

Враховуючи складну ситуацію на Сході країни, питання розміщення внутрішньо переміщених громадян залишається найбільш актуальним і сьогодні, тому в районах області створений резерв місць проживання для понад 200-т громадян. Однак, у містах Луцьку, Нововолинську, Ковелі та Володимирі-Волинському, а також у Старовижівському та Шацькому районах органами влади не проведено роботу щодо забезпечення резерву місць для переселенців, а у Турійському, Іваничівському та Луцькому районах області таких помешкань залишилось вкрай мало.

Також під час засідання штабу йшлося про стан надання переселенцям соціальних послуг, медичного обслуговування та щодо працевлаштування внутрішньо переміщених громадян. Зокрема, знайдено нові місця праці для 679 переселенців, закладами охорони здоров’я області надано медичну допомогу 1387-и особам цієї категорії громадян, відновлено паспортних документів для 737-и осіб, а пенсіями забезпечено 1287 громадян похилого віку. До органів соціального захисту облдержадміністрації у питанні призначення щомісячної адресної допомоги звернулось 2347 родин.




один коментар
  1. Заголовок виправіть, бо по тексту, – “Однак, у містах Луцьку, Нововолинську, Ковелі та Володимирі-Волинському, а також у Старовижівському та Шацькому районах органами влади не проведено роботу щодо забезпечення резерву місць для переселенців” Виглядає як наїзд на владу в окремих містах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер