<

У Нововолинську розглядають можливість будівництва житла для переселенців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:14 | 18.05.2022 / Володимир / /
Перегляди
1241
/ коментарів 6

Обговорюють будівництво житла для внутрішньопереміщених осіб у Нововолинську. Для цього планують залучити міжнародні кошти.

Про це під час інтерв’ю БУГу розповів міський голова Борис Карпус.

У Нововолинську за час війни зареєструвались понад 10 тисяч переселенців. Частина з них уже повернулась у свої домівки або виїхала за кордон. Станом на 18-те травня у Нововолинську проживають майже 7 тисяч внутрішньопереміщених осіб. З них – 1,5 тисячі людей розміщенні у гуртожитках навчальних закладів, де їх забезпечують їжею та речами першої необхідності.

У місті розглядають можливість будівництва житла, для людей, які виявлять бажання лишитися. Для цього планують залучити іноземні кошти. Уже створенні робочі групи, які мають напрацювання. Ведуться перемовини з міжнародними партнерами. Планується будівництво будинків.

Також розглядається можливість будівництва нового гуртожитку для працівників підприємства, яке можливо вдасться релокувати. Наразі тривають перемовини щодо його переїзду у Нововолинську громаду.

Крім того, нині проводяться ремонтні роботи у таборі Прикордонник. Там створюються умови, щоб в будь-який момент переселити туди людей, в разі необхідності. Очікувана вартість робіт – близько 2 млн грн. Облаштовуються будиночки, замінюються вікна, дахи, проводяться роботи по заміні електрики. Очікується, що їх туди переселять, якщо розпочнеться навчальний процес і до гуртожитків повернуться учні та студенти.

Нагадаємо, раніше у Володимирі велися переговори з державою щодо будівництва житла для переселенців. Але згодом Ігор Пальонка повідомив, що Волинь виключили з цього списку.




коментарів: 6
  1. Які безграмотні коментатори, пробач мені “Буг”. “ХІтрий, дорогІ, строять”. Про розділові знаки, мовчу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа