<

У Микуличівському лісництві Зимнівської громади облаштували першу в районі екостежку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:18 | 21.09.2021 / Володимир / , , , /
Перегляди
484
/ Коментарі відсутні

Нещодавно у лісовому заказнику місцевого значення «Нехворощі» Микуличівського лісництва Зимнівської ТГ Володимир-Волинського району проклали екостежку.

Пів кілометрова екологічна стежка бере початок від урочища Кошманка, повідомляє Слово Правди.

“Впродовж маршруту стежкою можна ознайомитися з різними породами дерев, які зростають на відведених для цього ділянках і слугують прикладами насаджень, що є на території усього ЛМГ. Це дуб, сосна, граб, осика, липа та інші. Про кожну з представлених порід подана детальна інформація. “, – йдеться в повідомленні.

Запевняють, що на стендах, встановлених на стежці, можна прочитати про те, як орієнтуватися у лісі, дізнатися, які ссавці та птахи живуть в Українських лісах та ще чимало цікавих фактів. Тут є навіть своєрідний готель для комах – показано зразки середовища, у якому живуть найдрібніші мешканці лісів.

Локація має також сенсорну доріжку. Пройшовши нею босоніж можна зробити екомасаж стопи і відчути на дотик природній покрив: шишки, мох, деревину, сіно, кору.

Окрім того, що відвідувачі отримають чимало вражень, на згадку вони мають можливість зробити багато яскравих фото на фоні мальовничої природи –  тут облаштована спеціальна фотозона.

Організованих екскурсій цим маршрутом не проводять, відвідувачі самостійно у зручний для них час можуть прогулятися цією оригінальною локацією.

До створення екологічної стежки долучився колектив ДП “Володимир-Волинське лісомисливське господарство”. Безпосередню участь у її облаштуванні взяв лісничий Микола Конон та майстер лісу Павло Олійник, які й надалі дбатимуть про неї.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок