<

У місті Володимирі-Волинському відкрито центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:19 | 14.08.2015 / Володимир /
Перегляди
1
/ коментарів 5

У місті Володимирі-Волинському відкрито центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги для жителів місцевих громад.

Основне завдання центру – надати особі, яка потребує представництва своїх інтересів у суді та немає відповідного фінансового забезпечення, можливість звернутися до центру та отримати допомогу кваліфікованого представника – адвоката – який  надаватиме свої послуги безоплатно для клієнта, – повідомила  директор центру Наталія Смолярчук.

Підставою для відкриття центрів є конституційне право кожного на захист безоплатно у випадках, передбачених законом. Окрім національного законодавства, таке право закріплене й у низці міжнародних зобов’язань України, таких, зокрема, як Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод. Завдання місцевих центрів – забезпечення цього права.

Відкритий у Володимирі-Волинському центр знаходиться за адресою вул. Устилузька, 19. Звертатися до центру за допомогою можуть  мешканці не лише міста, а й  Володимира-Волинського,  Горохівського, Іваничівського, Локачинського, Любомльського, Шацького  районів та міста Нововолинська.

Усім незахищеним категоріям осіб  надаються послуги адвокатів для представництва їх інтересів у цивільних та адміністративних судових спорах, а також потерпілим і свідкам у кримінальних провадженнях, якщо вони належать до категорій, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, як це визначено ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Закон надає можливість скористатись допомогою адвоката малозабезпеченим громадянам, середній сукупний місячний дохід яких не перевищує прожиткового мінімуму (для цього  необхідно подати довідку про отримання соціальної допомоги, якщо такої немає, то довідку про склад сім’ї та доходи усіх членів сім’ї), крім цього, мати із собою документи, що посвідчують особу та ідентифікаційний код; інвалідам, що отримують  пенсію  або допомогу розмірі, що не перевищує двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб; учасники бойових дій, у тому числі учасники АТО, члени сімей загиблих воїнів  з питань їх соціального захисту; діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування й інші категорії  громадян.

Центр надає вторинну правову допомогу в усіх цивільних справах – це розлучення, стягнення аліментів, визнання права власності, у трудових спорах, соціальних виплатах та допомогах, у  адміністративних  – оскарження дії чи бездіяльності органів влади чи місцевого самоврядування тощо.

Прийти до Центру можна з понеділка по п’ятницю  з 9.00 до 18.00  у зручний для вас час.  Для отримання безкоштовних послуг фахівця  необхідно мати паспорт, документ, що посвідчує особу.




коментарів: 5
  1. Центр справді хороший, всім рекомендую, працівники ввічливі та уважні.
    Також хотів би запитати, чому в статті стільки орфографічних помилок? Таке враження, що людина, яка писала дану статтю, не вивчала українську мову.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа