<

У міській раді Володимира обрали переможця конкурсних пропозицій проєкту для дітей та молоді

15:08 | 31.03.2023 / Володимир / , , , /
Перегляди
485
/ Коментарі відсутні

30-го березня у стінах міської ради Володимира обрали переможця конкурсної пропозиції стосовно реалізації проєкту для дітей та молоді. Ініціатива, яка отримала найбільше голосів, матиме фінансову допомогу від міського бюджету у розмірі 25 400 грн.

У конкурсі брали участь Олена Кандиба, голова громадської організації “Берег надії” та голова ГО “Зелений маяк” Руслан Бормовий.

Члени комісії обрали ідеєю Олени Кандиби організувати літній табір для дітей та молоді з інвалідністю. Ініціативи Руслана Бормового “Україна – це спільна справа” та “ТінейджерСінема” набрали менше голосів.

Літні, весняні та осінні табори для дітей з інвалідністю проводять з 2016 року. Відпочинок на озері “Лісне”, “Світязь” з наметами та інші заходи на природі. Для діток з вродженими вадами це корисно й необхідно.

Мета проєкту – провести оздоровчий табір для молоді та підлітків з інвалідністю. Особливо в умовах війни, коли фокус уваги перемістився й допомога для цієї категорії людей майже зникла.

Табір передбачає дві ночі та три дні на Соловичах. Будуть залучені психолог і арттерапевт. Змінити обстановку означає покращити емоційний стан. За межами квартири, телевізора та вузької буденності, в якій вони постійно “варяться”.

Проєкт “Україна – це є спільна справа”

Розуміючи, що ЗСУ потребує найбільшої допомоги, ми все ж забуваємо про дітей, які підростають й багато з них потрапить до лав захисників. Їх потрібно готувати зі шкільного віку: від 14 до 18 років, вважає Бормовий.

“Сам не побажаю своїм дітям там опинитися на війні, але побажаю їм вчитися. Щоб вижити і бути готовими до найстрашнішого розвитку подій”.

Підготовка юнаків до війни у ворога стоїть вище, ніж у нас. Ми маємо стати європейськи Ізраїлем, вважає керівник ГО.

“Зелений маяк” випустив понад 70 майбутніх офіцерів. Семеро з них контрактники, які стали командирами і снайперами.

“Це вкрай необхідна річ. Ми очікуємо 60 учнів, які пройдуть дев’ять тренінгів. Це будуть добровольці”.

Кошти були потрібні для відновлення приміщення, в якому військово-патріотичне виховання молоді зупинили через постійні потопи.

Нагадаємо, затоплений підвал ГО «Маяк» у Володимирі: організатори шукають нове приміщення для занять з дітьми

Ще один проєкт від Бормового – аматорські зйомки фільмів у дитячих таборах. Навчальні модулі на чотири дні, щоб поринути в мистецтво й відволіктися від війни. На п‘ятий день демонстрація знятих і змонтованих відео. Витрати: оренда матеріалів для зйомок. Ця ініціатива зайняла третє місце.

Нагадаємо, у Володимирі три проєкти громадських організацій допустили до відкритого захисту конкурсних пропозицій




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер