<

У міськраді Володимира-Волинського хочуть повернути ім’я 51-ій бригаді

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:05 | 23.07.2019 / Володимир / , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Під час оперативної наради 23-го липня міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк наголосив на потребі повернути ім’я розформованій 51-ій окремій механізованій бригаді. 

На думку Петра Саганюка представники органу місцевого самоврядування повинні працювати на те, аби повернути ім’я і честь 51-ої бригади, яка була розформована та перейменована у 14-ту. Він звернув увагу на важливості проведення зустрічі з військовими для детальнішого обговорення цього питання, – йдеться на сайті Володимира-Волинського.

“Хлопці не винні, хто винен – хай відповідає. З ким із бійців не зустрінешся – усі просять повернути ім’я 51-ій бригаді. Давайте спробуємо це зробити”, – зазначив міський голова. 

Нагадаємо, що перші втрати 51 ОМБр зазнала 22-го травня 2014-го року, коли терористи обстріляли блок-пост під Волновахою Донецької області. Тоді на місці загинуло 9 військових, від отриманих поранень бійці помирали в лікарнях. В цілому кількість загиблих у зіткненні між терористами і силовиками під Волновахою становила 17 осіб. Пізніше 51-шу бригаду відправили на “Широкий лан”, а потім кинули знову в зону бойових дій. Волиняни воювали майже на всіх вогневих точках, вони першими приймали удари. В одному з боїв військові змушені були відступити і перетнули кордон з Росією, адже іншого виходу в них не було – вони просто не залишилися б в живих. Після повернення на територію України, коли бійці відмовилися отримати російське підданство, їх почала шукати військова прокуратура і вони опинилися під слідством за дезертирство.

Лисичанськ, Савур-Могила, Іловайськ – військові 51-ої бригади брали участь у найбільш запеклих боях війни. Проте 1-го грудня 2014-го року бригаду розформували, а за місцем її дислокації створено нову — 14-ту окрему механізовану бригаду.

Зі слів очільника міста, бійці колишньої 51-ої ОМБр, ветерани АТО не раз зверталися з проханням повернення ім’я бригаді, яка зазнала значних втрат у зоні проведення антитерористичної операції.

Також Петро Саганюк поставив акцент на питанні встановлення інсталяції “Я люблю Володимир-Волинський”. Оскільки попередня у формі серця була знищена вандалами, її вирішили замінити, використовуючи при цьому надійніші матеріали.  Інсталяція становитиме 3D конструкцію, кожна буква якої буде підсвічуватися різними кольорами. ЇЇ елементи виконані з полікарбонату – товстого матеріалу з “антивандальними” властивостями. 

Увага учасників наради була спрямована на  основні напрямки підготовки до головного свята міста: проведення благоустрою  та організацію святкових заходів. Наразі здійснюються роботи із впорядкування центральної та інших частин Володимира-Волинського, територій парків, скверів. В різних місцях триває скошення трави. 

Петро Саганюк зазначив, що всі території в місті, підпорядковані міській раді, повинні бути приведені в належний  стан, а особливо посиленого підходу до впорядкування вимагають ті частини міста, де пройдуть основні святкові заходи, приурочені дню народження Володимира-Волинського.

Під час наради піднімали також питання підготовки до опалювального сезону 2019-2020, стану виплати зарплат, необхідності проведення роботи з боржниками за комунальні послуги.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер