<

У мене, на жаль, немає чарівної кнопки, якою можна вмикати світло, – Пальонка про ситуацію з електроенергією у Володимирі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:50 | 31.01.2023 / Володимир / , /
Перегляди
886
/ Коментарі відсутні

Володимир уже пережив декілька етапів щодо критичної ситуації з енергетикою в нашому краю. Проводились безліч нарад та зустрічей з представниками енергетичної галузі. Але ситуація і далі критична, оскільки спостерігається дефіцит електроенергії, тож проблем з відключеннями світла поки не уникнути.

Стосовно цього питання проводились неодноразові зустрічі у районній військовій адміністрації, з керівником Володимирської філії обленерго, профільними заступниками обласної військової адміністрації, де постійно обговорювали питання електрики. Про складну ситуацію з електропостачанням у громаді питали на брифінгу в міського голови Ігоря Пальонки 31-го січня.

“На жаль, у мене немає кнопки, завдяки якій вмикається і вимикається окрема лінія в нашій громаді. Мене повідомляють тільки постфактум, скільки кіловат виділили на колишній Володимирський район, Володимирську громаду. І кожного дня ситуація змінюється”, – поділився міський голова.

Все залежить від тієї ситуації, яка є в енергетичній системі України, залежить скільки мегават отримає Володимирська громада. Відштовхуючись від наданої потужності наші електрики застосовують планові або аварійні графіки.

“Станом на вчорашній вечір, я спілкувався в 9 годині вечора з представниками нашої філії, що поки застосовані планові графіки, але вони відбуваються із затримкою на пів години. Її регламентує диспетчер, який знаходиться в області, він розпоряджається, яку лінію треба виключати, оскільки наразі спостерігається дефіцит електроенергії”, – додав Пальонка.

Він зазначив, що перебої з електропостачанням негативно відображаються і на комунальних установах міст і на місцевому бізнесі. Адже, щоб забезпечити нормальну роботу котелень, необхідно використовувати генератори, які споживають чимало палива, яке коштує не дешево. Наразі знову планують виділяти кошти, щоб закупити дизель для генераторів.

“Я живу в таких самих умовах вдома і моя сім’я. Ми всі маємо це витримати і пережити цей непростий час. Бо ми всі знаємо, в чому проблема, в чому причина і через кого це все відбувається.”, – підсумував мер.

На запитання від журналістів, чи планується якась програма щодо підтримки бізнесу в цих умовах, Ігор Пальонка відповів, що такий задум є, наразі тривають обговорення. Дане питання планують винести на чергову сесію. На разі визначаються із категорією підприємців, яким буде надана допомога.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця