<

У Луцьку відбулась зустріч за участю громади Володимира у рамках проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:27 | 22.01.2022 / Володимир / /
Перегляди
451
/ Коментарі відсутні

20-го січня у місті Луцьк відбулась зустріч у рамках проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування (ГОВЕРЛА) та Асоціації міст України, на якій обговорили законодавчі основи місцевого економічного розвитку.

Присутній на форумі заступник Міністра розвитку громад і територій Іван Лукеря зупинився на конкретних статтях законопроєкту «Про засади державної регіональної політики», повідомляють на сайті міста.

Він зазначив, що згідно закону у річний термін громади повинні сформувати стратегічний план розвитку. Зокрема стратегічний план розрахований на 7 років і передбачає два періоди планування – на 4 і 3 роки, що дає можливість вносити зміни.

Він також додав, що державну підтримку отримають Агенції регіонального розвитку, які, своєю чергою, повинні надавати громадам посильну допомогу у стратегічному плануванні та підготовці проєктів для реалізації.

Іван Лукеря наголосив, що оновлене законодавство передбачає посилення управління: в областях мають бути створені міжвідомчі координаційні комісії з регіонального розвитку.

Про важливі питання, які стосуються громади Володимира, говорив перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук. Зокрема першим питанням було термомодернізація кварталів, згідно яких буде розроблене урядове положення, яке визначатиме методи та критерії залучення коштів. Питання є пріоритетним, оскільки зі зростанням цін на енергоносії та газ це дасть змогу ефективно використовувати кошти.

Другим питанням обговорили програму «Питна вода» та можливість залучення коштів у нашу громаду. Ярослав Анатолійович підняв питання щодо можливості залучення коштів на ремонт та модернізацію очисних споруд, на що заступник Міністра розвитку громад і територій зауважив, що виділені кошти можна залучити на покращення якості питної води.

Нагадаємо: Громада Володимира пройшла відбір проєкту USAID «ГОВЕРЛА».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер