<

У лікарні Володимира обговорили можливість перенесення відділення невідкладної допомоги у приміщення відділення трансфузійної допомоги

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:09 | 18.09.2021 / Володимир / , /
Перегляди
660
/ Коментарі відсутні

Міський голова Ігор Пальонка провів робочу зустріч з керівництвом КП «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Волинської облради, а саме з медичним директором Андрієм Абрамовим, головним фельдшером Ларисою Данилюк та завідувачем Володимир-Волинського відділення Миколою Бранчуком.

У зустрічі також узяли участь депутат обласної ради Андрій Бокоч, керівниці Володимирського ТМО Тетяна Ващук та Центру первинної медичної допомоги Катерина Чубок, начальник відділу охорони здоров’я Сергій Юзефович та завідувач відділу трансфузійної допомоги Володимир Панащук, – йдеться на сайті міста.

Ініціював зустріч міський голова Ігор Пальонка у зв’язку із тим, що останнім часом почастішали звернення та скарги щодо великого скупчення хворих на фільтрі лікарні, який знаходиться по сусідству із відділенням екстреної медичної допомоги. Тому нині постало питання розширення приміщення фільтру, яке можливо здійснити за рахунок відділення швидкої допомоги.

Тож, аби обговорити таку можливість, до Володимира завітали представники обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, котрі спершу оглянули наявне приміщення відділення, де щодня на чергуванні перебувають чотири медичні бригади.

У п’яти невеликих кімнатах, якими користується швидка допомога ще з 80-х років минулого століття, як зазначила Лариса Данилюк медпрацівникам уже давно бракує місця навіть на те, щоб розмістити склад з медикаментами та обладнанням.

Потенційним приміщенням, куди може переїхати відділення екстреної медичної допомоги – це будівля станції переливання крові, котра знаходиться поруч із ТМО. Володимир-Волинське відділення трансфузійної допомоги перебуває на стадії оптимізації, тож значна частина приміщення нині пустує.

Завідувач відділення Володимир Панащук запропонував колегам з невідкладної допомоги п’ять просторих кабінетів, що знаходяться на першому поверсі. Тут нині розміщене обладнання для миття та підготовки скляної тари. Як зауважили медики, місця у даному приміщенні більше, ніж достатньо, проте воно потребує ремонту та перепланування.

У підсумку зустрічі її учасники зійшлись на тому, що перенесення відділення можливе, проте для цього працівникам екстреної медичної допомоги потрібно створити відповідні умови для роботи.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер