<

У Хворостові прихожани церкви проголосували проти переходу до ПЦУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:17 | 4.02.2019 / Володимир /
Перегляди
6
/ коментарів 25

У селі Хворостів Володимир-Волинського району прихожани Хресто-Воздвиженського храму разом із настоятелем архімандритом Антонієм заявили про тверде небажання змінювати юрисдикцію своєї релігійної громади і переходити до ПЦУ.

Про це пишуть на сайті Володимир-Волинської єпархії УПЦ МП.

У повідомленні вказують, що рішення було одностайним. При цьому не повідомляють скільки прихожан були присутніми на зборах та скільки з них віддали свої голоси проти переходу до ПЦУ.

«Не зважаючи на повсюдний шалений тиск з боку прихильників ПЦУ, які у своїх діях використовують методи, далекі не тільки від християнських норм, але й від елементарних засад демократії, члени релігійної громади Хресто-Воздвиженського храму виявили справжню мужність у стоянні за істинну Церкву, яка понад тисячу років веде до спасіння православний люд Волині», – йдеться у повідомленні на сайті єпархії.




коментарів: 25
  1. А нехай гроші йдуть далі до росії а потім проти наших захисників. Коли це дійде до свідомості окремих зазомбованих людей. Кожна держава має свою церкву тільки Україна звикла спокон віків бути під чиїмось ярмом. Слава Україні

    • шо за брєд)))))) яка “кожна держава” має свою церкву)))))))))) може франція,німеччина,сша,швеція чи можливо бельгія з австралією?????
      церква це бізнес-структура яка заробляє гроші тільки собі, і не платить податок…це ще церква може щось мати з держави, але ні як держава з церкви.. грошики які люди несуть в церкву,першим ділом йде на самого священника,його сім”ю і його храм, а вже потім, якийсь процент “кидають в общак”..”титулованим” чи “коронованим”(і не має різниці чи це рускій гундяєв чи “наші” дєнісєнко з думенком) це вже йде на їхнє “в бога за пазухою” життя(золоті хрести,престоли,мерси, яхти і т.д.))))))))) бюджет рускіх на армію(офіційно) біля 50 мільярдів долларів….ти думаєш це наші бабулькі наносили “московським” попам))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

    • Ануно-нуно, шановний, розкажіть яка ото держава має свою церкву, в якій патріарха кличуть Варфоломієм?

  2. головне, шоб пеця переміг і захистив від клятого путіна ! бо цей клятий путін точно ціни на газ вдвічи підніме проти пеці !

  3. Дванадцять з половиною тисяч життів вже забрав ваш” шанований ” Путін ,а ви як були бидлом готовим далі слухати його агентів ,так і залишитесь ним.

  4. ЧИтаєш цей брєд в коментах і дійсно думаєш, що немає в нас нічого людського. Цей лозунг, що гроші йдуть на Москву не проходить. КОжний задайте собі питання, скільки Ви занесли туди тих грошей. Не вводьте в оману людей. А утримання церкви що з повітря йде. Забуваємо про основне, про людське і Боже. Люби ближнього як самого себе. Державний устрій не відповідає церковному. Православних церков є 14. Невже незрозуміло, що все робиться під тиском. Де бачено, щоб голови сільких рад чи держадміністрацій ініціювали проведення зборів. Є свобода віросповідання. В деяких країнах уживаються по добросусідськи мусульмани й православні, а у нас потрібно нагнітати обстановку. ЩОб сперечатися потрібно прочитати історію, знати церковні кканони. Незалежно від віросповідання будьмо людьми. Вирішувати приналежність церкві має церковна громада. Люди, які відвідують богослужіння, причащаються, беруть участь в життіцеркви, а не ті хто раз на рік приходить, або взагалі нікуди не ходить, зате знає, кому куди переходити. Богові-Боже, а кесарю-кесареве. В коментах хочеться бачити більше доброти, а не злоби. Всі люди грішні, і життя тимчасове. Живіть так як би це був Ваш останній день. Коли б ми жили за заповідями, то відпала б необхідність в прийнятті законів і т.д. В кожній церкві свої канони, але заповіді зводяться до любові до Бога та свого ближнього. Гарного дня

  5. Ваша так звана “істинна Церква” була створена Сталіним 4 вересня 1943 року під назвою “Русская Православная Церковь”. Раніше такої церкви не було. До 1917 року в Російській Імперії була “Православная Российская Церковь”. Це не одне й те саме.

    • Багато гонінь на Церкву. Детальніше почитайте відповідну науково-дослідницьку літературу.

      • тобто церква в 1917-1943 була, на неї були гоніння, а створив її Сталін у 1943 ? добре закручено…

        • Перед тим, як писати невідь-що, почитайте відповідну літературу. Якщо Вам ліньки, коротко нагадаю: 1919 р кампанія вскриття мощів святих Россійської Церкви, 1921р Антицерковная комиссия, 1922р вилучення церковних цінностей, обновлінська (з 1927 року Сергіанська) церква, з перших років радянської влади духовенство було віднесене до осіб, що позбавлені виборчих прав, масове закриття та нищення церков тощо. І так далі.

        • спробуй використати свою логіку до України, а потім розкажи нам, шо в тебе вийшло

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок
15 Квітня, Понеділок