<

У храмі Галинівки богослужіння провів скандальновідомий священник Шаран: після візиту прихильники ПЦУ хочуть провести інвентаризацію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:09 | 4.10.2020 / Володимир / , , /
Перегляди
20
/ коментарів 6

4-го жовтня у храмі села Галинівка Оваднівської ОТГ богослужіння здійснив священник Олексій Шаран, який «прославився» тим, що привітав Путіна у фейсбуці. Мешканці села, які є прихильниками ПЦУ, обурилися таким візитом Шарана в храмі. Опісля богослужіння, спеціально створена комісія планує провести у храмі інвентаризацію, тобто опис майна і матеріальних цінностей.

Нагадаємо, після того, як про привітання Шараном Путіна дізналися мешканці Галинівки, 9-го серпня були ініційовані збори громади, на яких проголосували за перехід до ПЦУ. В цей же день Володимир-Волинська єпархія УПЦ направила служити в храм іншого священника Юрія.

З того часу про отця Шарана в селі не чули, не знали навіть, де він є. Припускають, що ховався від народного гніву. Проте 4-го жовтня він раптом завітав до храму і навіть здійснив там богослужіння. Ця “витівка” мешканцям Галинівки, які є прихильниками ПЦУ, не сподобалася.

Під храмом зібралися люди, частина із них стояли на вулиці, дотримуючись, таким чином, карантинних вимог. Приїхали і правохооронці. Проте отець Шаран вів богослужіння в храмі дуже довго. Також у храмі бачили отця Юрія, якого “поставили” замість Шарана раніше.

Як повідомили БУГу, 22-го вересня відбулися установчі збори нової парафіяльної ради. Головою нової ради обрали Ярослава Тимчишина.

Він і розповів, що після візиту колишнього настоятеля планують провести в храмі інвентаризацію, щоб передати майно і матеріальні цінності новій парафіяльній раді. Проте наразі цього зробити не можуть, адже їх не пускають до вівтаря храму.

“Намагаємось проводити інвентаризацію майна, священник (отець Олексій Шаран, – ред.) перешкоджає, відштовхував адвоката, який допомагав нам юридично правильно все провести. Також священник каже, що ці збори не є правомірними, оскільки збори повинен збирати особисто він як настоятель храму, хоча статут, який зараз діє в храмі, передбачає і скликання зборів ініціативною групою, яка зареєструвалась і має таке відповідне право”, – розповідає Тимчишин.

Журналісти інтернет-видання БУГ спробували зв’язатися із пресслужбою Володимир-Волинської єпархії УПЦ, але там відповісти вони наразі не в силі. Офіційний коментар про візит Шарана в храм протоієрей Володимир Мацур обіцяв надати згодом. Також зазначив, що Шаран тимчасово відсторонений від здійснення богослужінь.

Ярославу Тимчишину секретар єпархії УПЦ повідомив, що Олексій Шаран від обов’язків відсторонений та не має права там здійснювати богослужіння. Також зазначив, що на його місце був призначений отець Юрій.

На місці події охорону порядку забезпечували правоохоронці.




коментарів: 6
  1. А що власне порушив Шаран? Конституцію України? Вчинив кримінальний проступок? Не дотримався норм канонічного права?

    • Право вибирати священника належить громаді. І так як громада шарану не довіряє, то має повне право перевірити чи не прихопив “отець” чогось із церковного майна(яке теж належить громаді) з собою.

  2. Шаран зганьбився як священник, маніпулюючи в храмі таїнством сповіді, використанням фізичної сили, маніпуляціями, висловлюваннями проти чинної влади, залякуванням членів і членкинь релігійної громади прп.Сергія Радонежського, якої, до речі, зрікся на кілька місяців, зникнувши з парафії, після привітання путіна з іменинами. Ще факти потрібні? Є цікаві відео з місця подій, які тривають досі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок