<

У «день тиші» перед виборами на вулицях Володимира-Волинського рясніє політична агітація

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:55 | 20.07.2019 / Володимир / /
Перегляди
3
/ 1 коментар

20-го липня у «день тиші» перед парламентськими виборами на вулицях Володимира-Волинського залишилася на тумбах оголошень, зупинках та інших місцях афіші і банери з політичною агітацією.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці написав Олексій Біянов.

“Як виявляється, так званий день тиші у Володимирі-Волинському не такий вже і тихий. Про це свідчать обличчя кандидатів у депутати і рекламні листівки на всіх тумбах для оголошень на вул. Ковельській. А ще на декількох зупинках. Цей факт є порушенням чинного законодавства. Замість того, щоб поздирати усю політрекламу, її намагалися просто заклеїти. Але зробили це недолуго. Тому і майорять сьогодні фейси з рекламних бочок, закликаючи проголосувати саме за них. Добре, що хоч білборди або заклеїли, або зірвали”, – написав Олексій у дописі.

Також він зазначає, що «дня тиші» взагалі не спостерігається у фейсбуці, де «ціла купа як прихованої, так і відкритої політичної реклами і антиреклами».

Як повідомляє поліція, відповідно до вимог п. 2 ст. 70 Закону України «Про вибори народних депутатів України» передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування, тобто 19 липня.

Також п. 3 цієї ж статті визначає, що передвиборна агітація напередодні дня голосування та в день голосування забороняється. У цей же час забороняються проведення масових акцій (зборів, мітингів, походів, демонстрацій, пікетів) від імені партії, кандидати у депутати від якої зареєстровані у загальнодержавному окрузі, кандидатів в депутати, розповсюдження агітаційних матеріалів, а також публічні оголошення про підтримку партією чи окремими кандидатами у депутати проведення концертів, вистав, спортивних змагань, демонстрації фільмів та телепередач чи інших публічних заходів.

Відповідно до п.24 ст. 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України» передвиборні агітаційні матеріали знімаються з 24 години останньої п’ятниці перед днем голосування відповідними службами місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Поліція також звертає увагу на те, що з часу припинення передвиборної агітації забороняються проведення агітаційних заходів, розповсюдження передвиборних агітаційних матеріалів у засобах масової інформації, демонстрація агітаційних фільмів чи кліпів, розповсюдження виборчих листівок, плакатів, інших друкованих агітаційних матеріалів чи друкованих видань, в яких розміщено матеріали передвиборної агітації, публічні заклики голосувати за чи не голосувати за партії – суб’єкти виборчого процесу, кандидатів у депутати в одномандатному окрузі або публічна оцінка діяльності цих партій чи кандидатів у депутати.

За порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації, передбачена відповідальність згідно з ст. 212-10 Кодексу України про адміністративні порушення. Зокрема, санкція цієї статті визначає покарання у вигляді накладення штрафу на громадян від 510 грн. до 850 грн., на посадових осіб – від 850 грн. до 1360 грн.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер