<

У неякісних берцах та з некомплектом бушлатів – в таких реаліях працюють володимир-волинські надзвичайники

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:26 | 21.01.2016 / Володимир /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Володимир-волинські надзвичайники звітували 21-го січня за минулий, 2015-й рік. Як доповів начальник Володимир-Волинського МРВ Віктор Воробйов, минулоріч у місті та районі надзвичайних ситуацій не виникало. Претензій до роботи підрозділу не мав і заступника начальника Управління ДСНС України у Волинській області Олег Билиця. А ось у МНСників питання до керівників були. І стосувалися вони якості взуття та наявності теплого зимового одягу.

Берци – одноразові, раз намокнувши починають розлазитися. А під час пожежі співробітники МНС мочать ноги і не раз. Питання про якість взуття із зали озвучили представнику Управління ДСНС із області. Пан Билиця сказав, що у зв’язку із тим, що Волинь у 2016-му році як ніколи добре забезпечена паливно-мастильними матеріалами. Тому, володимир-волинській підрозділ має змогу виручені від надання платних послуг кошти витрачати на свої потреби. Та ж ситуація і з бушлатами.

Іншим моментом, яке піднімали надзвичайники перед обласним керівництвом – ріст заробітної платні у 2016-му році. На що заступник начальника Управління ДСНС відповів, що дохід зросте, але у плані збільшення премій, а не окладу чи оплати за звання. В середньому, найнижча зарплата становитиме близько 3-х тисяч гривень. А далі йтиме градація по рівню і складності посадових обов’язків.

Говорячи ж про рік, що минув керівник міськрайонного відділу Віктор Воробйов навів наступні статистичні дані. В наслідок   ДТП  загинуло 10-ть осіб, (проти- 8-ми минулоріч)  покінчили життя самогубством 14-ть осіб, (проти – 20-ти у 2014-му), утоплення – 1 (1 минулого року); 6 випадки смерті людей в наслідок переохолодження (проти 1 в 2014-му році.), виявлено 2-є загиблих під час гасіння пожежі (проти 1-го в 2014-му році).

Групою піротехнічних робіт Аварійно – рятувального загону спецпризначення на території району  знешкоджено 37-м вибухонебезпечних предметів часів війни, а саме:  18-ть артилерійських снарядів, 9 -ть мінометних мін та одну ручну гранату, 7-м протитанкових мін, інших засобів – один.

В 2015-му році за 12-ть місяців в місті та районі виникло 75-ть пожеж, внаслідок яких нанесено матеріальних збитків на суму 2 млн. 82 тисячі 850-т гривень. Із  цієї кількості пожеж – 12-ть виникли в житлових будинках, 38-м в  житловому секторі, 18-ть на сільгоспоб’єктах,  7-м пожеж виникли на  автотранспортних засобах. Основними причинами виникнення займань є необережне поводження з вогнем – 52-ва випадки, коротке замикання електропроводки – 18-ть випадків, дитячі пустощі з вогнем – 2 випадки.

У районі наразі діє три підрозділи Місцевої пожежної охорони – у селах Бубнів та Галинівка, а також у місті Устилузі.

Пріорітетними завданнями на 2016-й рік надзвичайники вважають роботу над попереджувальними заходами, аби потім не довелося знову звітувати про загиблих людей та мільйонні збитки.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок