<

У 2017 році у селищі цегельного заводу Володимира-Волинського поклали більше асфальту, ніж вказано на папері – Матвійчук

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:59 | 20.02.2020 / Володимир / , /
Перегляди
152
/ коментарі 2

Кількість квадкратних метрів асфальту, що поклало три роки тому КП «Полігон»у селищі цегельного заводу, становить 2 тисячі квадратних метрів, що більше на 150-200 за кількість, вказану на папері. Гроші за асфальтування нікуди не ділися, а пішли за призначенням – на асфальтування селища, запевняють у міськвиконкомі Володимира-Волинського. Ситуацію, що «нашуміла» у соцмережах з асфальтуванням вулиць селища цегельного заводу у Володимирі-Волинському прокоментував перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук.

Нагадаємо, як розповідали мешканці селища цегельного заводу, за документами на Prozorro вулиці заасфальтовані, проте в реальності – ні.

З цим не погоджуються у міськвиконкомі, адже у 2017-му році селище цегельного заводу отримало 2 тисячі квадратних метрів асфальту, повідомляють в міському управлінні ЖКГ та будівництва.

Заміри проводили 20-го лютого за пристуності заступника начальника міського управління архітектури Андрія Трофимука і заступник начальника управління ЖКГ Сергія Мамалиги. На місці були пристуні журналісти БУГу.

“Була здійснена внутрішня перевірка та здійснені заходи, які включали проведення замірів території асфальтного покриття. Згідно з актами виконаних робіт, площа заасфальтованої дороги становить 1870 метрів квадратних, натомість за результатами замірів вона є більшою, ніж 2000 квадратних метрів. Роботи заактовані і перевірені технічним наглядом. Середня їх вартість склала 326 гривень за метр кв. асфальтного покриття (в цілому це 609 тисяч гривень), що є аналогічною, а в деяких випадках навіть нижчою середньої вартості в області”, – повідомляють в управлінні.

Як повідомив Ярослав Матвійчук, асфальтування у 2017-му році провели після звернення депутата Павла Шлейна і здійснювали під контролем громадськості. Ремонт ділянки дороги проводили працівники КП «Полігон», замовником було управління ЖКГ і будівництва.

Тоді, три роки тому від опозиційних депутатів в сторону КП«Полігон» і виконаних робіт лунало багато позитиву, проте напередодні виборів про нього забули, зазначає Матвійчук.

Мешканці селища цегельного заводу запідозрили міську владу у розкраданні коштів, оскільки у назвах актів виконаних робіт у селищі цегельного заводу є неспівпадіння, проте це чисто технічні моменти, розповідають у міськвиконкому. Вся робота з асфальтування виконана і асфальт є, говорять спецалісти ЖКГ.

Загалом протяжність всіх вулиць мікрорайону складає 4 кілометри 544 метри. Для того, щоб сьогодні їх заасфальтувати, необхідно близько 18 мільйонів гривень, розповів Матвійчук.

“Якщо проаналізувати останні 4 роки, в місті заасфальтовано майже 30 км доріг. На карті міста 238 вулиць, 40 відсотків яких потребують ремонту. Для прозорості і чесності депутатами прийнята методика визначення черговості ремонту дорожнього покриття, тож кожна вулиця має свій числовий коефіцієнт, але якщо мешканці бажають це змінити, вони можуть виготовити проектно-кошторисну документацію і тоді питання ремонту згаданих вулиць розглядатимуться першочергово. На разі таких об’єктів у місті є більше 10-ти”.

Як розповів заступник міського голови, питання грейдерування і засипання щебенем бічних вулиць селища цегельного заводу буде обговорюватися з депутатами, які на днях повинні виїхати на місце та оглянути ситуацію там. Також у міськраді пояснили, що до перевірок і навіть від правоохоронних органів готові.




коментарів: 2
  1. Ага товщина асвальту 2-3 см таксамо як на вул Кармелюка це пояких таких стандартах ? Стидоба брехня і зову вкрали очі замилили

  2. Нехай акти виконаних робіт оприлюднять, і там побачимо які саме вулиці асвальтувались і в яких об’ємах!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа