<

Тур вихідного дня: володимирський ТІЦ організовує екскурсійні поїздки по Волині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:40 | 19.03.2023 / Володимир / , /
Перегляди
1129
/ 1 коментар

На початку березня працівники Туристично-інформаційного центру організували екскурсію по мальовничій місцевості Волині. Мешканцям Володимира та переселенцям показали музей Липинського, Замок Любарта та музей українського сучасного мистецтва імені Корсаків.

Для любителів подорожувати тур вихідного дня – це чудова можливість культурно збагатитися, дізнатися історичні деталі рідного краю та провести день в пізнавальній поїздці.

Маршрутом “село Затурці – Луцьк” відвідувачі екскурсії спочатку відвідали садибу, яка стала меморіальним музеєм, В’ячеслава Липинського. Будинок з масивними колонами політолога, історика, поляка за походженням, який присвятив своє життя формуванню української держави.

Його вислови актуальні досі.

Після музею Липинського екскурсія вирушила до серця Луцька – могутньої резиденції Литовських князів замку Любарта. У цих стінах зародився праєвропейський союз. Про пишні з’їзди делегатів монархів ходить багато легенд. 80% замку збереглося до сьогодні з 14 століття.

Наступна станція – луцький Будинок з химерами на березі річки Стир. Його ще називають будинком вже покійного скульптора Миколи Голованя, який входить до п’ятірки найекстравагантніших будинків України. Цю будівлю не знайти на туристичних картах, проте вона вражає витонченістю скульптур та різноманітністю поєднання стилів.

І на завершення туру володимирчани завітали до музею сучасного українського мистецтва імені Корсаків. Музей розташований на території колишнього заводу із виготовлення шкіркартону. Там знаходиться майже півмільйона робіт українських митців, чиї картини ніби говорять з тобою.

Останні місяці в цьому музеї пишуть найбільшу в світі картину “Космогонія” на 2000 метрів квадратних. Картина пишеться в реальному часі, над її виконанням працює талановитий митець з Луганщини Петро Антип.

2-го квітня ТІЦ планує організувати тур до Ферми благородного оленя, до Ковеля з гастрономічним частуванням та в рідне село Лесі Українки – Колодяжне.

Вартість туру 400 грн для дорослих та 300 грн для дітей. Всі охочі можуть приєднатися, забронювавши місце за номером 0636210019.




один коментар
  1. До Нововолинська привезіть екскурсантів: тут вам подарують буклет про місто (дорогий, певно декілька тисяч гривень коштує), та покажуть “роботу” відділів та управлінь, що “опікуються” розвитком туризму у місті (на їхню “роботу” місто платить мільйони за рік).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер