<

Три пожежі у Володимир-Волинському районі трапилися цього тижня

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:46 | 6.08.2015 / Володимир /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Спека на дворі та необережне поводження із вогнем – причини пожеж, що сталися цього тижня у Володимир-Волинському районі. Про це повідомляє провідний фахівець Володимир-Волинського МРВ УДСНС України у Волинській області Олег Іовенко.

30-го липня 2015 року у диспетчерську частину ДПРЧ-7 надійшло повідомлення від чергового МВ УМВС, що в селі Хотячів на вул. Володимирській, горить господарська споруда. На місце виклику направлено місцеву пожежну охорону міста Устилуг. По прибуттю на місце події, було встановлено, що горять речі домашнього вжитку в господарській споруді. Загоряння швидко було ліквідовано, збитки мінімальні, причина пожежі встановлюється.

3-го серпня громадянин Левчик повідомив рятувальників, що в селі Заріччя горять посіви пшениці. По прибуттю на місце було підтверджено факт пожежі. Причини та збитки встановлюються. Правоохоронні органи проводять слідчі дії, за спалювання будь якої рослинності передбачена адміністративна, а в деяких випадках і кримінальна відповідальність.

4-го серпня 2015 року надійшло повідомлення від громадянина Василя Л., що біля села Заріччя у полі, на приватній ділянці горить стерня. На місце виклику направлено друге відділення ДПРЧ-7 . Пожежу було ліквідовано місцевими рятувальниками, на місці пожежі був дільничний інспектор міліції, який зафіксував факт спалювання стерні, власними силами почав гасити загоряння.

На виклик представника сільської ради, прибув інспектор екологічної інспекції та склав адміністративний протокол на порушника, який буде направлено до суду для прийняття рішення. Згідно адміністративного кодексу, за дане правопорушення передбачений штраф у розмірі від 170 до 340 гривень.

Нагадаємо, згідно із Правил пожежної безпеки, спалювання будь-чого на відкритому повітрі заборонено. Якщо це сміття, то його необхідно вивозити на спеціально обладнані сміттєзвалища, суху траву, стерню, посуш, будь-яку рослинність категорично заборонено спалювати, тим паче зважаючи на спекотні погодні умови. рятувальники ще раз наголошують: самовільні підпали  під час жнив створюють велику небезпеку!




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок