<

Три камери за 100 тисяч гривень, або як у Володимирі-Волинському продовжують програму “Безпечне місто”?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:09 | 7.12.2017 / Володимир /
Перегляди
11
/ Коментарі відсутні

У 2017 році закінчуються термін дії Програми “Безпечне місто”, яку планували реалізувати протягом двох років. Однак, станом на 7 грудня, із запланованих 27 камер, в експлуатацію поліцейських передано лише 6-ть та оголошено тендер ще на 3 камери.

Отож, нагадаємо, що перші шість камер були встановлені в лютому 2016 року, а вже з квітня того ж року передані на баланс Володимир-Волинського КП “Полігон” і виведені на пульт поліції. Після цього, тема встановлення відеоспостереження у місті лише обговорювалася, але конкретних кроків не було зроблено. Зауважимо ключовий момент, що в лютому 2016 року 5-ти мегапіксельні камери та комплектуючі коштували 95 тисяч гривень.

Однак тема встановлення камер після обговорень дійшла до перших кроків з реалізації. Так, на початку грудня на сайті Прозорро з’явився оголошений тендер на встановлення трьох камер відеоспостереження. Замовником виступає КП “Полігон”. Суму для закупівлі трьох камер поставили 100 тисяч. Які ж три камери та комплектуючі необхідні замовнику?

Згідно із заявленими позиціями в тендерній документації, це буде перекриття під’їзду до вулиці Тараса Шевченка, вулиці Ковельської та центральної площі міста. До уваги читачів заявлені вимоги замовником.

Які ж мають бути камери, що для їх закупівлі і монтажу з міського бюджету необхідно виділити 100 тисяч гривень? В інтернет-магазинах знайти зазначену камеру не складно.

Отож, бачимо що КП “Полігон” з невідомих причин планує закупити 2 Мп камери (ті що вже встановлені і працюють мають 5 Мп). Максимальна відстань підсвітки камери в ночі 30 метрів, та ймовірно одна з камер буде направлена на площу Героїв, для якої 30 метрів досить не значна відстань.

Щодо вартості камери, то в інтернет-магазинах можна знайти дану модель. Однак на більшості українських сайтах не можна знайти активну пропозицію, аби купити зазначену камеру. Дізнатися приблизну вартість камери можна лише на російських сайтах, де ціна складає в межах 15 тисяч рублів (майже 7 тисяч гривень). Можна припустити, що для міста такі три камери можуть коштувати в межах від 21 тисячі гривень (з поправкою, що виконавець може поставити вищу ціну, чим інтернет-магазин).

Однак з міського бюджету на закупівлю передбачили 100 тисяч гривень. Невже для того, аби облаштувати одну точку відеонагляду, прокласти всю необхідну комунікацію потрібна така сума коштів? Ще раз проведемо паралель із вже виконаними роботами у Володимирі-Волинському: три точки відеонагляду по дві 5 Мп камери, комплектуючі матеріали та запуск обійшовся місту в 95 тисяч гривень.

В п’ятницю, 8-го грудня закінчується термін подання пропозицій на участь в тендерних торгах. 11-го грудня відбудеться аукціон за результатами якого визначать переможця. Додамо, що бюджетний рік для міста закінчується 22-го грудня і до того часу кошти мають бути освоєні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер