<

Троє дітей загиблих героїв АТО з Володимира-Волинського у 2016 році стануть стипендіатами «Союзу Українок» Америки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:57 | 18.12.2015 / Володимир /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

12 грудня у Львівському музеї етнографічного мистецтва відбулося засідання координаційної ради «Союзу Українок» за участі голови аналогічної жіночої організації у Сполучених Штатах Америки Маріяни Заяць.

Голова Володимир-Волинської організації «Союз Українок» Віра Чайковська-Тарликова звітувала про роботу ревізійної комісії «Союзу Українок» за 2015 рік. Також Вірі Анатоліївні було доручено виконання почесної місії – вручення Маріяні Заяць нагороди від Української православної церкви, якої ця жінка удостоєна за багаторічну жертовну працю, за особливий внесок в утвердження духовності в Україні, за активну громадянську позицію, посильну підтримку Революції Гідності та українського воїнства.
Зокрема «Союз Українок» Америки впродовж 20-ти років здійснює в Україні стипендійну програму для талановитих дітей. Так минулого року американську стипендію отримала юна вокалістка з Володимира, володарка чарівного голосу Ліна Ткачук, яку дівчина буде отримувати аж до завершення навчання у школі та вищому навчальному закладі. Є приємна новина і в поточному році: направлені рекомендації на отримання такої ж стипендії дітьми загиблих героїв АТО Аліною Смірновою та Іваном і Олександрою Головіними, – повідомляє Місто Вечірнє.

«Союз Українок» Америки поінформував на заході про запровадження нових програм для України «Одинока бабуся» та «Домашня мануфактура». Щодо останньої, то вже декілька рукодільниць зі Львова та Івано-Франківщини за фінансової підтримки з Америки започаткували власний бізнес.

Делеговані на засідання координаційної ради громадські активістки окреслили плани роботи на наступний рік, в яких особливий акцент ставився на продовженні надання всебічної допомоги військовим у зоні АТО. Крім цього, було зазначено, що за час майже столітньої історії організації (у 2017 році «Союз Українок» відзначатиме перший тризначний ювілей) відбувається омолодження її складу, в тому числі – керівного: саме молоді жінки стали очолювати Одеську та Житомирську обласні організації.

На завершення заходу Львівський театр ім.Заньковецької подарував присутнім виставу Тараса Шевченка «Назар Стодоля».
-Важко перелічити напрями тієї грандіозної роботи, яку проводить ГО «Союз Українок»: від надання всебічної допомоги воїнам, які захищають суверенітет нашої країни на сході, підтримки поранених АТОвців у шпиталях та хворих діток до проведення різноманітних культурних заходів та вшанування історичної пам’яті забутих українських творчих особистостей, таких як лідер жіночого руху Ольга Басараб. Досягнення надихають – і хочеться робити якомога більше на благо України, – ділиться враженнями від зустрічі у Львові Віра Чайковська-Тарликова.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця