<

Поляки відновили могили земляків на Лодомирському кладовищі у Володимирі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:35 | 3.11.2021 / Володимир / , , /
Перегляди
1542
/ Коментарі відсутні

2-го листопада на Лодомирському кладовищі відбулась літургія біля відновлених могил польських жителів Володимира кінця 19-го– початку 20-го століть.

Захід відбувся за участю Генерального Консула Республіки Польща у Луцьку Славоміра Місяка та голови товариства польського мистецтва “Барви Рубежів” Георгія Ролінгера, повідомляють на сайті міста.

Літургію, яка співпала із днем, коли віряни римо-католицької церкви моляться за спасіння душ усіх мирян, відслужив єпископ Луцької дієцезії Віталій Скомаровський разом із ксьондзем Лєшеком Кошлягою.

Як розповів Георгій Ролінгер, минулого року члени товариства польського мистецтва наводили лад на колишньому польському цвинтарі у місті Камінь-Каширський.

А у Володимирі реставрація кількох могил польських громадян на Лодомирському кладовищі була здійснена з ініціативи депутата міської ради Костянтина Зінкевича, який очолює місцевий осередок товариства.

Після панахиди за померлими та покладання квітів і запалених лампадок до могил, відбулось спілкування міського голови Ігоря Пальонки з Генеральним Консулом Славоміром Місяком щодо майбутньої співпраці у напрямку реставрації польських пам’яток культури у Володимирі, зокрема, щодо можливості реставрації костелу Іоакима та Анни.  




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа