<

Тепло дітям: в Зарічанській ОТГ провели капітальний ремонт тепломережі до ДНЗ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:24 | 25.11.2019 / Володимир / , , /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

У селі Суходоли Володимир-Волинського району, що належить до зарічанської ОТГ, провели капітальний ремонт тепломережі до дитячого садочка та приєднали навчальний заклад до цієї котельні. На роботи витратили понад 782 тисячі гривень.

Про це повідомляють на сайті Зарічанської ОТГ.

За радянських часів для опалення школи та садочка в селі Суходоли  було збудовано велику котельню та прокладено тепломережу до обох навчальних закладів. Тепломережа дитячого садка, яка будувалася за нормативами минулого століття не передбачала належної ізоляції труб та на теперішній час знаходилася в незадовільному стані, тож теплопостачання дитячого садочку здійснювалося від окремої паливної з котлами на природному газі.

Минулого року котельню опорного закладу «ЗОШ І-ІІІ ст. Суходоли» після капітального ремонту було переведено на альтернативне паливо.  Цього року проведено капітальний ремонт тепломережі до ДНЗ с. Суходоли, що дозволило приєднали дитячий садочок до цієї котельні.

Всього за зведеним кошторисним розрахунком вартість робіт становить 782,074 тис. грн., у тому числі фінансування за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад – 567,074 тис. грн. та  з місцевого бюджету виділено – 215,00 тис. грн. На виготовлення проєктно-кошторисної документації та на проведення експертизи було профінансовано з бюджету сільської ради 46,238 тис. гривень.

До початку опалювального сезону роботи по проєкту завершилися, садочок тепер разом із школою опалюється дровами та торфобрикетом. Враховуючи дані з попередніх років – на дитячий садочок за опалювальний сезон використовувалося приблизно 8,2 тисячі кубічних метрів природного газу щорічно.

В Суходільському дитячому навчальному закладі в попередні роки вже частково було здійснено енергозберігаючі заходи – замінено вікна та проведено капітальний ремонт даху. Також цього року закінчились роботи по капітальному ремонту приміщення для 3 групи на 25 місць. Урочисте відкриття якої відбулося 8-го листопада 2019 року.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер