<

Тендер на перевезення, що відбувся у Луцьку, поверне перевізника Проскуру на маршрут “Володимир-Волинський – Свійчів”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:05 | 30.06.2015 / Володимир /
Перегляди
8
/ 1 коментар

30-го червня у Волинській обласній державній адміністрації, за закритими дверима, без доступу ЗМІ та громадськості, відбувся тендер на здобуття права перевізниками області здійснювати перевезення на заявлених маршрутах. Володимир-Волинський район також мав ряд маршрутів, виставлених на конкурс. Серед них – сумнозвісний “Володимир-Волинський – Свійчив”, де нещодавно управління інфраструктури та туризму ОДА забрали право здійснювати перевезення у підприємця Проскури. Мотивація такого кардинального вчинку – численні скарги мешканців сіл через недотримання перевізником тендерних умов.

Логіка тендерної комісії та управління виконавчої влади області пересічному мешканцю не зрозуміла. Здавалося, що тільки у квітні цього року селяни, які змушені були користуватися послугами ПП Проскура, довели неспроможність свого перевізника адекватно, на належному рівні надавати транспортні послуги. Управління інфраструктури та туризму облдержадміністрації забрали у Проскури право на цей маршрут та до проведення тендеру поклали цей обов’язок на перевізника Ігоря Павловський.

Спілкуючись із активістом, членом виконкому Оваднівської сільської ради, мешканцем села Жовтневе Миколою Трільом, журналісти БУГу дізналися, що новий перевізник повністю задовольняв громаду 10-ти сіл, через які пролягає маршрут “Володимир-Волинський – Свійчив”. “Ми як на світ народилися – автобус хороший, рейси – регулярно, раптом щось стається – завжди є заміна транспорту, або попереджає перевізник, що того чи іншого рейсу не буде”, – ділився пан Тріль.

Однак, не довго тішилися селяни покращенням їхнього становища у плані доїзду до сіл. Якимось чином, нещодавно ганебно викинута із бізнесу Проскура, знову подає заявку на здобуття права перевозити мешканців величезної громади, нічого не міняючи з технічній сторони. Селяни кажуть, що ті ж “фашистські колимаги, знову готова безсовісна бізнес-вумен направити на села”.

Не зрозуміла ситуація, стала 30-го червня, після проведення тендеру ще не зрозумілішою. Із-за закритих дверей, чиновники винесли геть не популярний просто таки антинародний вердикт про виграш у тендері на маршрут “Володимир-Волинський – Свійчів”… Марії Проскури!

Наразі офіційні дані ще не оприлюднили, однак, присутні на засіданні тендерної комісії активісти громади, сільські голови та журналісти стверджують, що по ряду основних пунктів підприємиця мала набагато нижчі бали, ніж перевізник Павловський. Та й ганебне рішення про недотримання та порушення умов попереднього тендеру ніяк не позначилися на рішенні комісії та знову віддали в руки недобросовісного підприємця долі тисячі людей.

Під залом засідання ОДА зчинилася колотнеча, обурена громада погрожувала і чиновникам, і представникам Проскури фізичною розправою. Наразі дебати в облдержадміністрації тривають. Розгорнутий та уточнений матеріал – згодом на “БУЗі”.




один коментар
  1. Шановна редакціє, ось мій коментар щодо 4го абзацу.
    Нажаль пан Павловський підвів 3 села і подав на цей тендер такі автобуси що не заробив жодного балу, а Проскура навпаки змінила автобуси на інші, набагато кращі.
    Тендер прозорий та чесний, можуть його перевірити правоохоронні органи, якщо не вірим цим органам, готовий відкрито дати провірити кільком громадським організаціям.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок