<

Танковий полк у Володимирі-Волинському став пристанищем наркоманів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:09 | 8.04.2020 / Володимир / , , , /
Перегляди
160
/ коментарі 3

7-го квітня читачі інтернет-видання БУГ поділилися фото із території танкового полку, що у Володимирі-Волинському. На фото, як зазначає автор, лишень прилегла частина території полку. Наразі на території закинутого ось уже десятки років танкового полку – стихійні смітники, а біля будівель зі сторони вулиці Кобилиці – купами валяються використані шприци.

Шприців в порівнянні з “докарантинними часами” побільшало.

“Вони (використані шприци, – ред.) з’явились там, де їх ніколи не було. Раніше якось, напевно, більше ховалися… Тепер шприци валяються у майже розвалинах. Відкриті, голки блищать на сонці. А тут інколи ходять діти…

Хтось має контролювати цю територію на період карантину? Ми, місцеві, бачимо, наскільки багато людей проходить територією для того, аби скоротити шлях, але не всі просто проходять мимо. Не хочеться, аби з чиєюсь дитиною трапилася біда”, – розповідає автор фото.

Подібну картину, як на фото, можна побачити, якщо пройтися протягом 15-ти хвилин територією полку збоку вулиці Кобилиці, за метрів 30 від основної дороги.

“Найбільше шприців біля входу в будівлю – вона якраз знаходиться біля “давної” стежки, понад вулицею Кобилиці, якою всі зазвичай проходять від сторони вулиці Незалежності чи Сагайдачного до вулиці Григорія Косинки.

Саме біля входу. Чи люди їх викидають, чи нашестя наркоманів через карантин – незрозуміло, адже і стихійних смітників стало більше. І то я ще не мав часу зайти вглиб території. Окрім шприців валяються і всілякі пристовування для вживання наркотиків”.

До слова, у лютому цього року на території танкового полку виникла пожежа: загорівся сухостій.

Ще більш масштабна пожежа виникла влітку 2019-го року – горіло і на даху центральної казарми. Тоді, враховуючи, що територія колишнього танкового полку знаходиться в підпорядкуванні Міністерства оборони, місцеві пожежники повідомили про факт військових. А попередньою версією пожежі стало необережне поводження з вогнем дітей, які грали на території казарми.

У 2017-му році, на брифінгу заступників міського голови Володимира-Волинського Лариси Кулікової та Олега Свідерського на тему використання земель Міністерства Оборони України та надходження податків від військових частин до бюджетів різних рівнів, у тому числі, податкових зобов’язань за землю, Олег Свідерський зазначає:

“Землі, яка не використовується Міністерством Оборони і знаходиться на території міста, є кілька десятків гектарів. Яскравий приклад – це територія “танкового полку”.

Це пустка зі зруйнованими будівлями, яка знаходиться в центрі спального району міста, який активно розбудовується. Територія ця не огороджена, її охорона не забезпечується і це несе загрозу життю людей”.

Що територія знаходиться в аварійному стані БУГ повідомляв ще у матеріалі 2017-го року, за декілька місяців до брифінгу в міській раді.

Тоді й зараз виникає одне запитання: яке саме стратегічне завдання виконують ці землі для оборони країни, якщо наразі вони стали пристанищем наркоманів?




коментарів: 3
  1. А нащо далеко ходить, якщо в центрi мiста за стiною стадiона по Вул.Котляревського в хатi що пiсля пожежi на квадратному метрi не меньше 10 шприцiв i це при тому що це бiля 2 школи , де кожну перерву був ” законний ” перекур!!! А пiд час карантину череда “нарiкiв” не меньше, хтось щось залишае, хтось забирае…Приходить на думкку “що так повинно Бути,комусь так треба”….

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок