<

Також несла послух у володимирському соборі: на місце померлої ігумені Марії призначили нову настоятельку монастиря на Ківерцівщині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:13 | 31.01.2022 / Володимир / /
Перегляди
1349
/ Коментарі відсутні

Монахиня Галина (Стець), яка несла послуг у володимирському соборі, стала настоятелькою монастиря Покрови Пресвятої Богородиці в селі Тростянець Ківерецького деканату.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл підписав відповідний указ, повідомили на сторінці храму, – передає Волинська єпархія Православної Церкви України.

Матінка Галина (в миру Світлана Володимирівна Стець) народилася 1980 р. в с. Воютичі Самбірського району Львівської області. 1999 р. закінчила Львівський фаховий коледж технологій, бізнесу та права, здобула фах помічника юриста.

13-го червня 2006 р. вона почала нести послух у монастирі Різдва Пресвятої Богородиці у Володимирі. 13-го липня того ж року відбувся її чернечий постриг у рясофор з іменем Вероніка, 21-го лютого 2007-го – у мантію з іменем на честь мучениці Галини Коринфської (день ангела – 23 березня).

3-го липня 2008 р. владика Михаїл доручив монахині бути скарбником луцького жіночого монастиря Святителя Василія Великого. У 2010-му повернулася у Володимир, того ж року закінчила Волинську духовну семінарію (регентське відділення).

Навесні 2017-го Галину переведено в новостворений Тростянецький жіночий монастир Покрови Пресвятої Богородиці.

21 лютого тростянецька намісниця відзначатиме 15-ліття чернечого мантійного постригу.

Нагадаємо, пішла з життя ігуменя, яка раніше очолювала монастир Різдва Христового у Володимирі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер